Κόσμος

Πελέ: Σήμερα το «τελευταίο αντίο» στον βασιλιά του ποδοσφαίρου – Κοσμοσυρροή στο γήπεδο της Σάντος

Οι Βραζιλιάνοι και όλος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης ετοιμάζεται να πει το  «τελευταίο αντίο» στον ένα και μοναδικό Πελέ.

Οι πόρτες του γηπέδου Vila Belmiro  άνοιξαν την Δευτέρα στις 15:00 ώρα Ελλάδας για το 24ωρο λαϊκό προσκύνημα στον Πελέ.

Η είσοδος στο στάδιο θα επιτρέπεται «χωρίς διακοπή» μέχρι την Τρίτη στις 15:00 ώρα Ελλάδας και στη συνέχεια μια πομπή θα ταξιδέψει στους δρόμους της Σάντος, πόλης που βρίσκεται 75 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Σάο Πάολο, πριν από την ταφή, στην οποία θα παραβρεθούν μόνο μέλη της οικογένειας, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Πελέ, Πελέ, Πελέ!»

«Πελέ, Πελέ, Πελέ!», είναι το σύνθημα που δονεί συνεχώς το γήπεδο.

Δεκάδες στεφάνια, που στάλθηκαν από προσωπικότητες του ποδοσφαίρου όπως ο σταρ της Παρί ΣΖ, Νεϊμάρ ή ξένοι σύλλογοι όπως η Ρεάλ Μαδρίτης τοποθετήθηκαν γύρω από το φέρετρο, προστατευμένα κάτω από μια μεγάλη λευκή σκηνή.

Από τους πρώτους που τον αποχαιρέτησαν, ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, ο οποίος ήρθε ειδικά στη Βραζιλία για να αποτίσει φόρο στον Πελέ.

Παρών ήταν και ο πρόεδρος της νοτιοαμερικανικής συνομοσπονδίας ποδοσφαίρου (Conmebol), Αλεχάντρο Ντομίνγκες, που βρισκόταν στο πλευρό της συζύγου του Πελέ, Μάρσια Αόκι.

Στις εξέδρες του σταδίου τοποθετήθηκαν τρία γιγάντια πανό.

Το ένα δείχνει τον Πελέ από πίσω με τη φανέλα «10», ενώ τα άλλα έγραφαν «Ζήτω ο Βασιλιάς», «Πελέ 82 ετών» και «ο μόνος άνθρωπος που σταμάτησε έναν πόλεμο».

Η ταφή θα γίνει στο Memorial Necropole Ecumenica, ένα «κάθετο νεκροταφείο», ένα κτίριο 14 ορόφων που περιλαμβάνει επίσης, έναν καταρράκτη και ένα μουσείο αυτοκινήτων.

Η πομπή θα περάσει συγκεκριμένα μπροστά από το σπίτι της μητέρας του πρώην ποδοσφαιριστή, Ντόνα Σελέστε, η οποία «δεν γνωρίζει» ότι ο γιος της είναι νεκρός, σύμφωνα με τη Μαρία Λουτσία ντο Νασιμέντο, μια από τις αδερφές του εκλιπόντος.

banner-article

Ροη ειδήσεων