Κόσμος

Πελέ: Η τελευταία κατοικία του είναι ένα νεκροταφείο 14 ορόφων

Η τελευταία κατοικία του Πελέ θα είναι ένα νεκροταφείο 14 ορόφων, στο οποίο ο Βραζιλιάνος θρύλος είχε αγοράσει χώρο το 2003 και το οποίο έχει θέα το γήπεδο της Σάντος.

Η κηδεία του Πελέ θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, ύστερα από την 24ωρη εξόδιο ακολουθία που έχει ανακοινωθεί για τη Δευτέρα. Στην κηδεία θα παραστούν μόνο τα μέλη της οικογένειάς του και αυτή θα πραγματοποιηθεί στο νεκροταφείο Necropole Ecumenica Memorial που βρίσκεται στο Σάντος.

Το συγκεκριμένο νεκροταφείο είναι… κάθετο, δηλαδή πρόκειται για ένα κτίριο και όχι για τη συνηθισμένη επίπεδο κατασκευή που όλοι γνωρίζουν.

Αποτελείται από 14 ορόφους και η χωρητικότητά του φτάνει τους 18.000 τάφους. Άρχισε να κατασκευάζεται το 1983, ολοκληρώθηκε το 1991 και ήταν το πρώτο κάθετο νεκροταφείο στη Λατινική Αμερική. Μάλιστα, μπήκε στο βιβλίο Guinness ως το πιο ψηλό νεκροταφείο του κόσμου.

Περιλαμβάνει χώρους για τελετές, παρεκκλήσι, μαυσωλείο, κρεματόριο (το πρώτο ιδιωτικό στη Βραζιλία) 24ωρο εστιατόριο, χώρους στάθμευσης, ελικοδρόμιο ακόμα κι ένα μουσείο αυτοκινήτων.
Το πλάνο των ιθυνόντων δε είναι η επέκταση του νεκροταφείου, σε νέο κτίριο 108 μέτρων ύψους και 40 ορόφων, ώστε να αυξηθεί η χωρητικότητα των τάφων σε 25.000.

Ο Πελέ είχε αγοράσει χώρο το 2003

Στις 7 Ιουλίου του 2003, ο Πελέ είχε αγοράσει το δικό χώρο για όταν θα έφευγε από τη ζωή. Στο ίδιο νεκροφείο βρίσκονταν αρκετοί φίλοι και συγγενείς και γι’ αυτό η επιθυμία του ήταν η τελευταία κατοικία να βρίσκεται κοντά τους, παρότι προέρχεται από το Μίνας Ζεράις και όχι από το Σάο Πάουλο.

Ο χώρος του ήταν στον 9ο όροφο, προς τιμήν του πατέρα του, αφού αυτός ήταν ο αριθμός της φανέλας του όταν ήταν ποδοσφαιριστής. Το νεκροταφείο είχε και θέα στο “Βίλα Μπελμίρο”, το γήπεδο της Σάντος όπου ο Πελέ μάγεψε για περίπου δύο δεκαετίες.

“Το επέλεξα για την οργάνωση, την καθαριότητα και τις εγκαταστάσεις. Είναι ένα μέρος που μεταφέρει πνευματική ειρήνη και ψυχραιμία, όπου κανείς δεν αισθάνεται δυστυχισμένος. Δεν μοιάζει καν με νεκροταφείο”, είχε εξηγήσει ο Πελέ εκείνη την εποχή στην A Tribuna.

Ροη ειδήσεων