Βέροια Πολιτισμός Ρεπορτάζ

Βέροια: Πρόσωπα χαρούμενα και χαμογελαστά στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό της Πλατείας

Πρώτη μέρα σήμερα για τα “Χριστούγεννα στην Πλατεία”!

Ένα από τα ζητούμενα των ημερών είναι η χαρά και το χαμόγελο, ιδιαίτερα στις μέρες του ζόφου που ζούμε.

Απόψε στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό της Πλατείας Ελιάς στη Βέροια διακρίναμε αυτά τα πρόσωπα σε μικρούς και μεγάλους επισκέπτες που κατέκλυσαν από νωρίς το χώρο μέσα σ’ ένα εορταστικό φωτεινό διάκοσμο.

Ο Άι Βασίλης στο σπίτι του περίμενε υπομονετικά να δεχτεί όλα τα παιδιά μικρά και μεγάλα, να συνομιλήσει και φωτογραφηθεί μαζί τους. Βέβαια, αν και τα παιδιά περιμένουν τα δώρα τους από τον Άι Βασίλη το βράδυ της Πρωτοχρονιάς καλά θα ήταν να είχε και κάποια από τα δώρα μαζί του και να τα μοίραζε στα παιδιά, ώστε να έχουν κάποια ανάμνηση από την επίσκεψή τους στο σπίτι του.

Όμως, τα παιδιά, για να είναι σίγουρα για το δώρο που περιμένουν, δεν έχασαν την ευκαιρία και πήγαν στο ταχυδρομείο για να στείλουν γράμμα στον Αι Βασίλη και να του πουν τι δώρο θέλουν να τους φέρει μέσα από την καμινάδα το βράδυ της Πρωτοχρονιάς.

Και αφού σιγούρεψαν το δώρο ήταν ευκαιρία να κάνουν κούνια, να αγοράσουν μαλλί της γριάς ή ποπ κορν και να επισκεφτούν στη συνέχεια τα όμορφα και φωτεινά σπίτια φτιάχνοντας δώρα και παιχνίδια.

Κι όταν άρχισε το παραμύθι της παπλωματούς από την μουσικοπαιδαγωγό Δήμητρα Μητρέντση στην κεντρική εξέδρα της πλατείας, την οποία πλαισίωνε με το βιολί της η Μαρίνα Γκοργκάτζε, πολλά από τα μικρά παιδιά συγκεντρώθηκαν όχι μόνο να το παρακολουθήσουν αλλά και να συνομιλήσουν μαζί της, μιας και η ίδια πολλές φορές ζήτησε τη βοήθειά τους.

Με το τέλος του παραμυθιού έκαναν «εισβολή» στην Πλατεία οι φουστανελοφόροι της Βεργίνας με τα  Ρουγκάτσια με  ζουρνάδες και νταούλια κατηφορίζοντας από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Η εντυπωσιακή γιρλάντα στην είσοδο, η Φάτνη με το διάκοσμο και το φωτισμό της, το έλκηθρο του Άι Βασίλη με τα δώρα και το χριστουγεννιάτικο δέντρο συμπλήρωναν το όλο εντυπωσιακό σκηνικό.

Η πιο γλυκιά γεύση όμως στην Πλατεία της Χαράς δινόταν από τον Σύλλογο Ζαχαροπλαστών Βέροιας και από το ΔΙΕΚ ζαχαροπλαστικής, μοιράζοντας γλυκά στους επισκέπτες.

Να θυμίσουμε ότι όλη η οργάνωση  οφείλεται στην  Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας, στο Δήμο της Βέροιας, στο Επιμελητήριο Ημαθίας και την ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας, που για πρώτη φορά ήταν μαζί, σε μία κοινή προσπάθεια να δοθεί χαρά σε μικρούς και μεγάλους.

Το πρόγραμμα των επόμενων ημερών μπορείτε να το δείτε ΕΔΩ

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας