Ελλάδα Κόσμος

Διπλωματικό επεισόδιο στο Βελιγράδι λόγω Α. Τσίπρα / Ρώσος πρέσβης: “Δεν θα ανεχτώ να συκοφαντεί την Πατρίδα μου”

«Οι αβάσιμες, ψευδείς κατηγορίες κατά της Ρωσίας» του Αλέξη Τσίπρα ανάγκασαν τον Ρώσο πρεσβευτή στη Σερβία ν’ αποχωρήσει από το συνέδριο του Σοσιαλιστικού Κόμματος, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος ο διπλωμάτης.

Πιο αναλυτικά, ο Ρώσος πρέσβης στη Σερβία Αλεξάνταρ Μπόκαν – Χερτσένκο αποχώρησε επιδεικτικά από το συνέδριο του Σοσιαλιστικού Κόμματος (SPS) κατά την διάρκεια μετάδοσης, σε βίντεο οθόνη, του χαιρετισμού που απηύθυνε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας.

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματικής αποστολής στην Σερβία εξήγησε ότι αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το συνέδριο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κριτική που άσκησε στην χώρα του ο πρώην Έλληνας πρωθυπουργός.

«Αναγκάστηκα να αποχωρήσω από το συνέδριο του SPS στην αρχή εξαιτίας του βιντεοσκοπημένου μηνύματος του αρχηγού της ελληνικής αντιπολίτευσης Τσίπρα, το οποίο προβλήθηκε στους συμμετέχοντες» έγραψε ο Μπόχαν-Καρτσένκο.

«Ο Έλληνας ξεκίνησε μ’ εντελώς αβάσιμες, ψευδείς κατηγορίες κατά της Ρωσίας, άρχισε να συκοφαντεί την Πατρίδα μου» τονίζει ο Ρώσος πρεσβευτής και προσθέτει:

«Λυπάμαι πολύ γιατί δεν ήμουν παρών κατά την ομιλία του Σέρβου προέδρου Αλεξάνταρ Βούτσιτς».

Ο Αλέξης Τσίπρας στον χαιρετισμό του στο συνέδριο του SPS μίλησε για “παράνομη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία” και επεσήμανε ότι αποτελεί “παραβίαση του διεθνούς δικαίου που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή”.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι “όλα τα ζητήματα θα πρέπει να επιλύονται με βάση το διεθνές δίκαιο και χωρίς την χρήση βίας”.

Αναφέρθηκε και στο ζήτημα του Κοσόβου υποστηρίζονταν ότι πρέπει να εφαρμοστεί πλήρως η συμφωνία των Βρυξελλών από το 2013 ενώ υποστήριξε την ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας. Στο 11ο Συνέδριο του Σοσιαλιστικού Κόμματος Σερβίας (SPS) επανεξελέγη πρόεδρος – για πέμπτη θητεία – ο Ίβιτσα Ντάτσιτς.

Στο συνέδριο μίλησε και ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ο οποίος είπε στην Πρίστινα και σε όλους ότι το κράτος της Σερβίας δεν θα τους παραδοθεί σε πιατέλα, όπως θα ήθελαν και ότι η Σερβία ανήκει στον λαό της.

247.gr

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας