Βέροια

Δράση του Συλλόγου Γ&Κ του 5ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας «Ασφαλές Άγγιγμα»

«Η γνώση είναι δύναμη και ελπίζουμε να γινόμαστε όλο και πιο δυνατοί»

Την Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2022 ολοκληρώθηκε η δράση του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων σε συνεργασία με τον Διευθυντή και τον σύλλογο διδασκόντων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας.

Έχοντας έντονο το συναίσθημα της αγωνίας για ένα ζήτημα που στις μέρες μας δυστυχώς θεριεύει και το συναντάμε όλο και πιο συχνά στην κοινωνία μας, το ζήτημα της σεξουαλικής, λεκτικής αλλά και σωματικής κακοποίησης, παρακολουθήσαμε τη συζήτηση- ενημέρωση της σχολής γονέων με θέμα «Ασφαλές Άγγιγμα».

Μία συζήτηση γεμάτη χρήσιμες πληροφορίες για την δική μας αντιμετώπιση σαν γονείς σε ένα τέτοιο ζήτημα. Την ενημέρωση έκαναν η Παρασκευή Αγγελή ψυχολόγος της Κοινωνικής υπηρεσίας του Δήμου Βέροιας και η Ιωάννα Κακολύρη-Κλίτση ψυχολόγος του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Βέροιας τις οποίες και ευχαριστούμε θερμά.

Η ενημέρωση έγινε με χρήση οπτικοακουστικού υλικού και διαδραστικής συζήτησης μεταξύ γονέων και ψυχολόγων. Η δράση αυτή θα συνεχιστεί σε όλα τα τμήματα του σχολείου μας με ενημέρωση των παιδιών μας με οπτικοακουστικά μέσα και έντυπο υλικό έτσι ώστε να ενημερωθούν-εκπαιδευτούν στην αντιμετώπιση ανάλογων περιστατικών.

Σκοπός του συλλόγου μας καθώς και της διεύθυνσης και του συλλόγου διδασκόντων του σχολείου είναι η ενημέρωση αυτή να γίνεται σε ετήσια βάση.

«Η γνώση είναι δύναμη και ελπίζουμε να γινόμαστε όλο και πιο δυνατοί».

banner-article

Ροη ειδήσεων