Εργασιακά Κοινωνία

ΑΣΕ: Καταγγελία για το όργιο νοθείας στις ηλεκτρονικές εκλογές – παρωδία

Από καιρό οι δυνάμεις της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών» είχαν προειδοποιήσει ότι οι ηλεκτρονικές εκλογές – παρωδία για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια του Υπουργείου Παιδείας, όχι μόνο αποτελούν μία προσπάθεια να βάλει χέρι το κράτος στα Σωματεία, αλλά εγείρονται και σοβαρά ερωτηματικά σε σχέση με:

  • Η διασφάλιση της μυστικότητας της ψήφου.
  • Της δυνατότητας ελέγχου της ταυτοποίησης του αριθμού ηλεκτρονικών ψήφων με τους ψηφίσαντες.
  • Το ότι με τη δυνατότητα αλλαγής ψήφου ανοίγει ένα γαϊτανάκι πιέσεων προς τους εκλογείς και πολλά άλλα.

Αυτά, όμως, που συμβαίνουν από το πρωί στην πλειοψηφία των ΠΥΣΠΕ της Κεντρικής Μακεδονίας ξεπερνούν κάθε όριο αυταρχισμού και νοθείας.

Η εκλογική διαδικασία γίνεται κεκλισμένων των θυρών, χωρίς να μπορεί να έχει κανένας (ούτε τα Σωματεία, ούτε οι εκλεγμένοι στα ΔΣ) πρόσβαση και ενημέρωση για τη διαδικασία. Ακόμα και το «πόσοι έχουν ψηφίσει» κρατείται ως επτασφράγιστο μυστικό και μάλιστα με εντολή από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεν. Μακεδονίας.

Αυτά τα φαινόμενα δεν έχουν προηγούμενο και οι διαδικασίες θυμίζουν άλλες εποχές και μόνο Δημοκρατικές δεν μπορούν να χαρακτηριστούν. Σοβαρότατα, λοιπόν, ερωτηματικά προκύπτουν και για το ίδιο το τελικό αποτέλεσμα που θα ανακοινωθεί. Ο καθένας εύλογα αναρωτιέται «τι μπορεί να έγινε με την ψήφο των συναδέλφων», την ώρα μάλιστα που φαίνεται πώς η πλειοψηφία των συναδέλφων για ακόμα μια φορά γυρνάνε την πλάτη στις ηλεκτρονικές εκλογές – παρωδία, την κυβερνητική πολιτική και όσους την στηρίζουν.

Οι εκλεγμένοι με την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών

στους ΣΕΠΕ Κεντρικής Μακεδονίας

banner-article

Ροη ειδήσεων