Γράμματα & Τέχνες

Βέροια – Ημέρα ηλικιωμένων: Οι “Φλερτ” έφεραν στη σκηνή το άρωμα μιας άλλης εποχής

Παγκόσμια Ημέρα αφιερωμένη στην Τρίτη Ηλικία η σημερινή και στη Βέροια γιορτάστηκε με το μουσικό σχήμα “Φλερτ” στη σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών. Διοργανώτρια η ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας με την υποστήριξη του ΚΑΠΑ.

Οι “Φλερτ”, που πρωτοπαρουσιάστηκαν στη Θεσσαλονίκη το 2021, θύμισαν στο κοινό, (που πρέπει να σημειωθεί ότι δεν το αποτελούσε μόνο η Τρίτη Ηλικία), τραγούδια μιας άλλης εποχής, που ξεκινούσε  από τη δεκαετία του ’30 και έφτανε στη δεκαετία του ’60. Και όμως, παρόλο που το ρεπερτόριο έφτανε τόσο μακριά, ήταν γνωστό και αγαπημένο και πολλές φορές το κοινό συνόδεψε τραγουδώντας τις δύο φωνές του σχήματος.

Η Μελίνα Μαβίδου  και ο Νίκος Κύρτσος, εξαιρετικές φωνές και οι δύο και ταυτόχρονα με αρμονική συνύπαρξη επί σκηνής ως προς τη θεατρική διάσταση που είχαν κάποια τραγούδια, συνοδεύτηκαν από το πιάνο του Αστέρη Τσαλίκη, που είναι και ο μαέστρος του σχήματος, αλλά και από την ηλεκτρική κιθάρα του Κύρτσου.

Η βραδιά κατέθεσε αμέσως τη μουσική της ταυτότητα και τις προθέσεις της, όταν στην αρχή της συναυλίας τραγούδησε με μια ανάλαφρη διάθεση, βαδίζοντας ανάμεσα στο κοινό και χωρίς μικρόφωνα, το σήμα κατατεθέν μιας εποχής τόσο μακρινής, το “Άσ’ τα τα μαλλάκια σου”.

Και φυσικά ακολούθησαν πολλά άλλα, άλλα αθεράπευτα ρομαντικά, όπως ήταν και η εποχή κι άλλα χαριτωμένα και εύθυμα, που άλλαζαν κάθε φορά το κλίμα.

Εκείνο που πρόσεχε κανείς στα τραγούδια, πέρα από τις μελωδίες, (από βαλς μέχρι το τσα- τσα και μάμπο), ήταν οι στίχοι. Στίχοι που μιλούσαν για έρωτες τόσο ακατανόητους για τη νεολαία της εποχής μας… “Σου σφυρίζω, για να βγεις σου σφυρίζω…” ή “Το πρωί με ξυπνάς με φιλιά, μου χαϊδεύεις μετά τα μαλλιά…”.

Συμπεριφορές και αντιλήψεις γύρω από τον έρωτα πολύ μακρινές για την εποχή μας, που αποτυπώνουν την κοινωνία και τους ανθρώπους της, σε αντίθεση με συμπεριφορές και αντιλήψεις σημερινές, που πολλές φορές όχι απλά μας ξαφνιάζουν αλλά και  μας  τρομάζουν.

Οι “Φλερτ” κατάφεραν να ζωντανέψουν την εποχή, να μεταφέρουν το άρωμά της και καταχειροκροτήθηκαν.

Φωτογραφίες: faretra.info

 

 

banner-article

Ροη ειδήσεων