Περιβάλλον

Σε “κλοιό” από αγριογούρουνα η Θεσσαλονίκη

«Ο αυξανόμενος πληθυσμός των αγριόχοιρων συνεχίζει να είναι ένα πρόβλημα που χρειάζεται λύση– και μάλιστα, λύση άμεση και αποτελεσματική», επισημαίνει ο Δήμος Νεάπολης – Συκεών καθώς η δασική και η κτηνιατρική υπηρεσία εκτιμούν ότι αυτή την περίοδο βρίσκονται γύρω από τη Θεσσαλονίκη 9.000 με 10.000 αγριογούρουνα.

“Είναι τραγικά αυτά τα νούμερα και αν λάβουμε υπόψη τον ρυθμό της αναπαραγωγής τους, σε 2-3 χρόνια θα έχουν κατακλύσει την περιοχή. Χρειάζεται να ληφθούν άμεσα μέτρα, ριζικά και αποτελεσματικά”, τόνισε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης.

Για την αντιμετώπιση του θέματος πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη την οποία συγκάλεσε η επιθεώρηση εφαρμογής δασικής πολιτικής Μακεδονίας-Θράκης, με τη συμμετοχή εκπροσώπων δήμων, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του δασαρχείου και της πυροσβεστικής.

«Εδώ και πάρα πολύ καιρό κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου για αυτή την κατάσταση, η οποία επιδεινώνεται όσο περνάει ο χρόνος, εξ ου και η ανοιχτή επιστολή που έστειλα στον Πρωθυπουργό, τους ηγέτες της αντιπολίτευσης και όλους τους αρμόδιους υπουργούς. Εμείς δεν θα κάτσουμε να περιμένουμε να υπάρξουν θύματα όπως συνέβη τον Ιούλιο στο Κιλκίς, στοχεύουμε στο να προλάβουμε τέτοιες δραματικές καταστάσεις. Στη συνάντηση, όπου με χαρά μου είδα πως ήταν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς παρόντες, αφού ενημερωθήκαμε για τις προθέσεις των αρμόδιων, εκφράσαμε την άποψη μας ενώ ακούστηκαν και πολλές πιθανές λύσεις του προβλήματος».

banner-article

Ροη ειδήσεων