Ελλάδα Κοινωνία

Δυναμικές συγκεντρώσεις μετά την άγρια επίθεση της ΕΛΑΣ στο ΑΠΘ / Με καυστικό τρόπο σχολίασε ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου

Σε εξέλιξη βρίσκονται κινητοποιήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (στα Προπύλαια και την Καμάρα, αντίστοιχα), ως απάντηση στην προκλητική ενέργεια της αστυνομίας μέσα στο ΑΠΘ, αργά το βράδυ της Παρασκευής.

Στο κάλεσμα που απηύθυναν οι φοιτητικοί σύλλογοι που οργανώνουν την κεντρική αντικατασταλτική πορεία στα Προπύλαια, κάνουν ξεκάθαρο «πως η ένταση που η Ν.Δ. επιδιώκει θα της γυρίσει μπούμερανγκ. Όποιος νοσταλγεί τις πιο μαύρες μέρες της νεοελληνικής ιστορίας θα έχει την κατάληξη που του αρμόζει».

Υπενθυμίζεται ότι λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, άνδρες των ΜΑΤ εκτόξευσαν δακρυγόνα και χημικά μέσα στην Πανεπιστημιούπολη κατά τη συναυλία του Θανάση Παπακωσταντίνου, ενώ είχε περίπου 5.000 κόσμο και ελάχιστες δυνατότητες διαφυγής. Από την αποπνικτική ατμόσφαιρα, φοιτητές άρχισαν να φεύγουν μαζικά, με αρκετούς να καλύπτουν τα πρόσωπά τους με τις μπλούζες τους καθώς δεν μπορούσαν να αναπνεύσουν. Αρκετά παιδιά βρέθηκαν σε κατάσταση λιποθυμίας στην Εγνατία, που στο μεταξύ έκλεισε για την κυκλοφορία των οχημάτων, και στην πλατεία Συντριβανίου.

 

Επίσης, σε μια σοβαρή καταγγελία προχώρησε ο Αλέξανδρος Λιτσαρδάκης, δημοσιογράφος του Documento, που ανέφερε  ότι αστυνομικοί προσπάθησαν να τον συλλάβουν, ενώ του ζήτησαν τον λόγο επειδή τραβούσε βίντεο (έκανε, δηλαδή, τη δουλειά του).

Σε κάθε περίπτωση, η ωμή αστυνομική βία στο ΑΠΘ γιγαντώνει τις αντιδράσεις των φοιτητών.

Από την πλευρά του ο Θ. Παπακωνσταντίνου, σχολίασε με καυστικό και ειρωνικό τρόπο την ανακοίνωση της αστυνομίας, που αποτελεί μια… «ωραιοποιημένη» και διαστρεβλωμένη εκδοχή της για τα γεγονότα στο Αριστοτέλειο.

Έγραψε ο Θανάσης:

«Πριν από λίγο επέστρεψα στο χωριό που μένω και διάβασα την ανακοίνωση της αστυνομίας (σιγά να μη τη γράψω και με κεφαλαίο) για τα χθεσινά γεγονότα στη διάρκεια της συναυλίας μας στο γρασίδι της φιλοσοφικής σχολής του ΑΠΘ: 

“…ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις, δεν κινήθηκαν εναντίον των ατόμων που την παρακολουθούσαν και δεν έγινε χρήση χημικών από αυτές, στο χώρο της συναυλίας”.

Ε, ναι! Μας έπιασε όλους ξαφνικά μια ανεξήγητη συγκίνηση, ένα φουλτάκιασμα στο πρόσωπο (από την έξαψη;) και δάκρυα χαρμολύπης. Κάποιος αναφώνησε ότι είδε το Χριστό φαντάρο!

“Στη συνέχεια και κατά την αποχώρηση του πλήθους, μετά από διακοπή της συναυλίας…”

Ε, ναι! Επίσης ανεξήγητα και απροσδόκητα, μόλις τελείωσε η “Ουρά του αλόγου”, γύρισα προς τους μουσικούς και τους είπα “ως εδώ, στοπ!”. Να φανταστείτε ότι ξαφνιάστηκα και ‘γω ο ίδιος μ’ αυτή μου την ενέργεια. Σε σχετική, έκτακτη συνέλευση του σχήματος πάνω στη σκηνή, οι περισσότεροι συμφώνησαν ότι πρόκειται για ρωσικό δάχτυλο (συγκεκριμένα, το μεγάλο δάχτυλο του αριστερού ποδιού) και οι υποψίες πέσαν πάνω μου γιατί, σε ανύποπτο χρόνο, είχα εκμυστηρευτεί σε κάποιον από αυτούς (φτου σου! Ξεφτιλισμένε χαφιέ) ότι μου άρεσε πολύ το βιβλίου του Ρώσου σκηνοθέτη Αντρέι Ταρκόφσκι “Σμιλεύοντας το χρόνο”. 

Και δύο παροιμίες: 

– “Κατά μάνα, κατά κύρη, κατά γιο και θυγατέρα”. Η κυβέρνηση και τα μωράκια της μας έχουν φλομώσει στο ψέμα και τη διαστρέβλωση. 

– “Γίνεται το γρούνι μοδίστρα;”. 

Χωρίς σχόλια.

17/9/2022 

Θανάσης ο ανεξήγητος»

efsyn.gr

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας