Κόσμος

Απίστευτη ιστορία στη Βραζιλία: Ψαράς επέζησε στη μέση του Ατλαντικού χάρη σε ένα καταψύκτη | video

Μία απίστευτη ιστορία επιβίωσης καταγράφηκε στη Βραζιλία, όπου ένας ψαράς επέζησε 11 ημέρες μέσα στη θάλασσα, χάρη σε ένα καταψύκτη.

Το σκάφος του Romualdo Macedo Rodrigues άρχισε να παίρνει νερό, ενώ ταξίδευε στον Ατλαντικό Ωκεανό, στα ανοικτά των ακτών της βόρειας Βραζιλίας και λίγο αργότερα άρχισε να βυθίζεται.

Ο καταψύκτης που είχε για να βάζει τα ψάρια του, επέπλεε στο νερό και έτσι αποφάσισε να μπει μέσα σε αυτό, καθώς δεν ξέρει να κολυμπάει. Εκεί μέσα έμεινε για 11 ολόκληρες μέρες, πριν τον εντοπίσει ένα άλλο σκάφος για να τον περιμαζέψει- σύμφωνα με το CNN- από τις ακτές του Σουρινάμ.

«Ήμουν απελπισμένος», είπε ο Rodrigues: «Νόμιζα ότι ερχόταν το τέλος μου. Αλλά δόξα τω Θεώ, ο Θεός μου έδωσε άλλη μια ευκαιρία».

Ο Rodrigues, ο οποίος δεν ξέρει κολύμπι, είπε ότι παρατήρησε πως ο καταψύκτης επέπλεε στο νερό όσο το υπόλοιπο σκάφος βυθιζόταν: «Πήδηξα μέσα του, έμεινε στη μία πλευρά και στάθηκε κανονικά».

Το πρόβλημα όμως ήταν οι καρχαρίες, για τους οποίους είπε ότι έκαναν κύκλους γύρω από τον καταψύκτη αλλά δεν επιτέθηκαν ποτέ.

«Δεν κοιμήθηκα», συμπλήρωσε: «Είδα την αυγή, το σούρουπο, ζητούσα από τον Θεό να στείλει κάποιον να με σώσει. Σκεφτόμουν τα παιδιά μου, τη γυναίκα μου. Κάθε μέρα σκεφτόμουν τη μητέρα μου, τον πατέρα μου, όλη την οικογένειά μου. Μου έδιναν ελπίδα».

Όταν άρχισαν οι ελπίδες του να σβήνουν, είδε ένα σκάφος που τον πλησίαζε: «Σήκωσα τα χέρια μου και ζήτησα βοήθεια», είπε. «Αυτός ο καταψύκτης ήταν ο “Θεός” στη ζωή μου. Το μόνο πράγμα που είχα ήταν ο καταψύκτης. Ήταν ένα θαύμα».

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας