Ελλάδα Κόσμος Πολιτική

Politico / Κυβέρνηση στην Κομισιόν για Predator: “αποφύγετε να ενστερνιστείτε βιαστικά συγκεκριμένες δημοσιεύσεις”

Απαντητική επιστολή της Αθήνας προς την Κομισιόν από τις αρχές Αυγούστου • Επικαλείται λόγους εθνικής ασφάλειας • Ζητά από τις Βρυξέλλες να μην ασχολούνται με το Predatorgate • Κατηγορούσε τα μέσα ότι δεν είναι… αντικειμενικά.

Τη στιγμή που το θερμόμετρο ανεβαίνει εντός της χώρας με τη βουλή να κινείται σε ρυθμούς σκανδάλου υποκλοπών, έρχεται ένα δημοσίευμα από το Politico να ταράξει ακόμη περισσότερο τα νερά.

Η ιστοσελίδα ευρωπαϊκών ειδήσεων αναφέρεται σε απαντητική επιστολή (από τις 2 Αυγούστου) του μόνιμου αντιπροσώπου της χώρας στην Ε.Ε. προς την επιτροπή δικαιοσύνης της Κομισιόν, η οποία ζητούσε εξηγήσεις για το Predatorgate (στις 29 Ιουλίου).

Σε αυτή, εμμέσως πλην σαφώς, η κυβέρνηση καλεί τις Βρυξέλλες να σταματήσουν να ασχολούνται, επικαλούμενη λόγους εθνικής ασφάλειας, αλλά και βάλλοντας κατά της αξιοπιστίας και της αντικειμενικότητας των μέσων ενημέρωσης που προχώρησαν σε αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις.

Σύμφωνα με το Politico στην επιστολή αναφέρεται: Λαμβάνοντας υπόψη ότι η εθνική ασφάλεια θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με τη μεγαλύτερη ευαισθησία, θα το θεωρούσαμε σώφρον στο μέλλον να αποφύγετε να ενστερνιστείτε βιαστικά συγκεκριμένες δημοσιεύσεις που έρχονται από πολιτικά ΜΜΕ που δεν χαρακτηρίζονται πάντα για την ακρίβεια και αντικειμενικότητά τους.

Η ιστοσελίδα σχολιάζει ότι αν και η Αθήνα επιμένει ότι «οι ελληνικές αρχές είναι στη διάθεση της Κομισιόν σε πνεύμα συνεργασίας και με τη διάθεση να εργαστούμε ως ομάδα για τον κοινό μας στόχο να προστατεύσουμε το κράτος δικαίου» το μήνυμα είναι σαφές: Μην ασχολείστε.

«Πιστεύω πραγματικά ότι ένα τέτοιο πρώτο βήμα θα ήταν πιο εποικοδομητικό από το να μπούμε σε διαδικασία αλληλογραφίας βασισμένη σε αναφορές στα ΜΜΕ που μένει να αποδειχθούν εάν είναι τεκμηριωμένες» αναφέρεται σε άλλο σημείο της επιστολής.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας