Ελλάδα

Κόρινθος: Συγκλονίζει η μαρτυρία του ψαροντουφεκά που βρήκε την 6χρονη – «Δεν ήταν κανείς στην παραλία»

Σήμερα το πρωί απολογείται ο πατέρας του 6χρονου κοριτσιού που πνίγηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στην παραλία Καλαμακίου στα Ίσθμια Κορινθίας.

Ο εισαγγελέας έχει ασκήσει δίωξη για θανατηφόρα έκθεση ανηλίκου στον 42χρονο, την ώρα που οι αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα για τις συνθήκες θανάτου του άτυχου παιδιού.

Τα ερωτήματα είναι πολλά καθώς σύμφωνα με τις μέχρι τώρα μαρτυρίες και καταθέσεις το άτυχο κοριτσάκι πνίγηκε μπροστά στα μάτια του πατέρα του.

Ο πατέρας της 6χρονης υποστήριξε ότι είχε βάλει στο παιδί του σωσίβιο και κολυμπούσε μαζί του στο νερό. Στη συνέχεια, υποστήριξε ότι προσπάθησε να ανεβάσει την κόρη του πάνω σε μια δεμένη βάρκα αλλά του γλίστρησε από τα χέρια, της έφυγε το σωσίβιο από τη μέση.

Την ίδια στιγμή, συγκλονιστική είναι η μαρτυρία του ψαροντουφεκά, Παύλου Μπουνά, ο οποίος εντόπισε τη σορό της 6χρονης.

«Τα νερά ήταν θολά λόγω καιρού, είχε κύμα. Η απόσταση που ήμουν κάτω από τη βάρκα ήταν 1-2 μέτρα. Κολύμπαγα από κάτω, έκανα ψαροντούφεκο και κοιτάω πάνω: κουνιόντουσαν κάτι χέρια, κάτι πόδια. Μπα, λέω, δεν μπορεί, ιδέα μου είναι. Κάτω ακριβώς από τον πάτο της βάρκας. Αυτή η συγκεκριμένη βάρκα ήταν ίσια από κάτω, δεν ήταν καμπυλωτή», είπε ο Παύλος Μπουνάς.

«Κοιτάω καλά, βλέπω άνθρωπο, Κάνω έτσι βλέπω ότι είναι παιδί. Φωνάζω τη γυναίκα μου, βγαίνω έξω από το νερό, το κεφάλι, φωνάζω: “Φανή, Φανή, πάρε την αστυνομία, το λιμενικό, πέθανε παιδί”. Το βουτάω από το χέρι, το βγάζω έξω, το τραβάω. Με το που το ακουμπάω στα χαλίκια, ξεκίνησε το παιδί έβγαζε νερό και αφρούς από το στόμα. Έκανε εμετό, έβγαζε φαγητά.. Το παιδί ήταν φουλ φαγωμένο», σημείωσε.

«Όταν εγώ βρήκα το παιδί, ήτανε γύρω στα 10-15 μέτρα μέσα η βάρκα από την ακτή, από την αμμουδιά. Το βάθος του νερού ήταν γύρω στα 6-7 μέτρα κάτω. Δεν ήταν κανείς στην παραλία, ήμουνα μόνο εγώ, η γυναίκα μου, ένας άλλος γείτονας, που είχε κάτσει για λίγο και έφυγε, ο οποίος είχε δώσει κι αυτός κατάθεση», τόνισε χαρακτηριστικά.

Τι λέει η μητέρα της 6χρονης

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων στο Star μίλησε και η μητέρα της 6χρονης.

«Έφυγε το παιδί από το χέρι και μετά δεν μπορούσε να πάει εκεί να το βγάλει», είπε συντετριμμένη η γυναίκα, σημειώνοντας πως όντως ο 42χρονος έχει άσθμα.

Όπως είπε η μικρή δεν ήξερε κολύμβηση, ωστόσο «ο πατέρας της ξέρει».

Στην ερώτηση, γιατί δε βούτηξε να σώσει το παιδί του, η ίδια απάντησε: «Δεν ξέρω, δεν μπορώ να πω κάτι».