Ελλάδα Πολιτική

Θεσσαλονίκη: Το ΚΚΕ για την κατεστραμμένη εδώ και πέντε μήνες Πνευμονολογική κλινική του Παπανικολάου

5 μήνες έχουν περάσει από τα τραγικά γεγονότα με την πυρκαγιά στην Πνευμονολογική κλινική του Παπανικολάου, που κατέστρεψε ολοσχερώς την κλινική. Μια κλινική με πάνω από 30 χρόνια εμπειρία και εξειδίκευση στα αναπνευστικά νοσήματα, με χιλιάδες ασθενείς υπό παρακολούθηση, η οποία τα χρόνια της πανδημίας μετατράπηκε σε covid και φιλοξένησε χιλιάδες ασθενείς.

5 μήνες και βρισκόμαστε στην ίδια κατάσταση. Ενώ έχει καταρτιστεί σχέδιο αποκατάστασης από τον Ιούνιο, η έγκριση από το υπουργείο Υγείας για να προχωρήσουν οι εργασίες αποκατάστασης δεν έρχεται αν δεν βρεθεί  χρηματοδότης-χορηγός, σύμφωνα με απόφαση που φέρει την υπογραφή της αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας, κ. Γκάγκα! Γεγονός που εγκυμονεί τον κίνδυνο η κλινική να παραμένει κλειστή επ’ αόριστον και σίγουρα μέχρι τον χειμώνα, με την πανδημία ήδη να διαψεύδει την κυβέρνηση και να επανέρχεται δριμύτερη μέσα στο καλοκαίρι.

Η ουσία είναι ότι το “νέο ΕΣΥ” της εμπορευματοποιημένης υγείας και των νοσοκομείων -επιχειρήσεων χτίζεται πάνω και στα αποκαΐδια της πνευμονολογικής κλινικής του Παπανικολάου. Αρκεί βέβαια να βρεθεί ο χρηματοδότης-χορηγός.

Οι ανάγκες του λαού για Υγεία για άλλη μια φορά μπαίνουν στο ζύγι του κόστους. 30 μήνες πανδημίας και πάνω από 30.000 οι νεκροί,  η κυβέρνηση συνεχίζει στην ίδια ρότα που χάραξαν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, πιστές στις Ευρωενωσιακές οδηγίες. Η συνεχής υποχρηματοδότηση οδηγεί τα νοσοκομεία -επιχειρήσεις να αναζητήσουν χρηματοδοτήσεις-χορηγίες. Οι συμπράξεις ΣΔΙΤ αποτελούν μόνιμη επωδό και πρωτεύουσα στόχευση του “νέου ΕΣΥ”.

Από τη μια ο λαός βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη για τις υπηρεσίες υγείας. Και από την άλλη τα δισεκατομμύρια του ταμείου ανάπτυξης πηγαίνουν σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους για να βρουν διέξοδο στη μεγάλη κερδοφορία. Ταυτόχρονα η κυβέρνηση παίρνει την πρωτιά  στις νατοϊκές δαπάνες οδηγώντας το λαό σε επικίνδυνα μονοπάτια.

Ο αγώνας να μην περάσουν οι αντιδραστικές πολιτικές για νοσοκομεία –επιχειρήσεις  είναι αγώνας που αφορά όλους, είτε πρόκειται για εργαζόμενους και τις συνθήκες εργασίας, είτε για το λαό που μαζί με τους απλήρωτους λογαριασμούς θα τσαλακώνεται καθημερινά στην αναζήτηση θεραπείας.

Καμιά αυταπάτη δεν έμεινε πια. Ο λαός δεν πρέπει να αναζητήσει σωτήρες σε πιθανές κυβερνητικές εναλλαγές. Όλοι τους έχουν δώσει διαπιστευτήρια.

Είναι κρίσιμο τώρα το εργατικό-λαικό κίνημα να απαιτήσει με την δράση του την πλήρη και άμεση αποκατάσταση της Πνευμονολογικής κλινικής του Παπανικολάου. Να απαιτήσει την πλήρη στελέχωση με προσωπικό και εξοπλισμό όλων των δημοσίων μονάδων υγείας.

Ο λαός είναι αυτός που θα δώσει λύση με τους αγώνες του για ένα αποκλειστικά δημόσιο και πλήρως χρηματοδοτούμενο σύστημα υγείας στο μπόι των δικών του αναγκών. Μπορεί και πρέπει να τολμήσει να συμπορευτεί με το ΚΚΕ στον αγώνα για το δικό του τώρα και ένα δικό του αύριο.

banner-article

Ροη ειδήσεων