Περιβάλλον

Έβρος: Στάχτη περισσότερα από 8.000 στρέμματα στο δάσος της Δαδιάς

Στη μάχη της πυρκαγιάς ρίχτηκαν με το πρώτο φως της ημέρας τα πρώτα εναέρια μέσα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ύστερα από μια νέα δύσκολη νύχτα με τις φλόγες. Δύο αεροσκάφη και επτά ελικόπτερα άρχισαν τις ρίψεις για να σώσουν το παρθένο δάσος στο οποίο ζουν 36 από τα 38 είδη αρπακτικών πουλιών της Ευρώπης.

Οι πρώτες εκτιμήσεις για τη μέχρι στιγμής καταστροφή είναι αποκαρδιωτικές. Οι φλόγες έχουν ήδη αποτεφρώσει περισσότερα από 8.000 στρέμματα δάσους.

Τριακόσιοι είκοσι πυροσβέστες με 13 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 68 οχήματα δίνουν μάχη για ακόμη ένα 24ωρο με το μεγάλο όγκο καύσιμης ύλης, τις απότομες εναλλαγές του ανέμου και τη δυσκολία προσέγγισης.

«Γίνονται μεγάλες προσπάθειες προκειμένου να σωθεί ένα από τα πιο ευαίσθητα οικολογικά εθνικά πάρκα της Μεσογείου» επισήμανε, την Παρασκευή, στην έκτακτη ενημέρωση, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός.

Αποπνικτική η ατμόσφαιρα στην Αλεξανδρούπολη

Η ατμόσφαιρα στην Αλεξανδρούπολη και ειδικότερα στους οικισμούς του δήμου Σουφλίου είναι αποπνικτική.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ επισημαίνει ότι άτομα με χρόνια αναπνευστικά, καρδιολογικά ή άλλα νοσήματα, έγκυες, ηλικιωμένοι και παιδιά βρίσκονται σε αυξημένο κίνδυνο από τις επιπτώσεις του καπνού.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας