Κόσμος

Αεροσκάφος-μυστήριο πέταξε πάνω από έξι χώρες προκαλώντας συναγερμό – Εξαφανίστηκαν πιλότος και πλήρωμα

——–

Χρίστος Καλουντζόγλου

Μυστήριο καλύπτει την πτήση ενός μικρού αεροσκάφους που πέταξε πάνω από έξι χώρες του ΝΑΤΟ , προκαλώντας συναγερμό, για να προσγειωθεί τελικά στην Βουλγαρία, όπου ο πιλότος εξαφανίστηκε.

Το μυστηριώδες αεροσκάφος εντοπίστηκε από την ουγγρική και τη ρουμανική πολεμική αεροπορία καθώς πετούσε πάνω από τις δύο χώρες, ενώ πέταξε και πάνω από την Πολωνία, την Σλοβακία και την Σερβία για να προσγειωθεί τελικά στην Βουλγαρία.

Πιστεύεται ότι είχε απογειωθεί από την Λιθουανία και τελικά προσγειώθηκε σε ένα εγκαταλελειμμένο αεροδιάδρομο στο Ταργκοβίστε της Βουλγαρίας, σύμφωνα με το Euractiv.

Ο πιλότος δεν απάντησε στις κλήσεις από τις αρμόδιες αρχές, γεγονός που κινητοποίησε πολεμικά αεροσκάφη. Την πτήση παρακολούθησαν δύο αμερικανικά F-16, δύο ρουμανικά F-16 και δύο ουγγρικά Gripens.

Το μικρό Beechcraft, ένα αεροσκάφος 60 χρόνων, προσγειώθηκε για ανεφοδιασμό σε ένα μικρό αεροδρόμιο στο Ντέμπρετσεν της Ουγγαρίας, όπου αποβιβάστηκε μία μικρή ομάδα ατόμων και πρόλαβε να απογειωθεί ξανά, παρά την κινητοποίηση της αστυνομίας για να προσγειωθεί στην συνέχεια στη Βουλγαρία.

Εξαφανίστηκαν τρέχοντας πλήρωμα και πιλότος

Η βουλγαρική αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του πιλότου και του πληρώματος, που έσπευσαν να εξαφανιστούν, αφήνοντας τον κινητήρα σε λειτουργία.

Το περιστατικό που προκάλεσε αναστάτωση συνέβη στις 8 Ιουνίου, όπως δήλωσε ο Ντράγκομιρ Ζάκοφ, εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Βουλγαρίας.

«Σε καμία στιγμή το αεροπλάνο δεν ήταν απειλή για πολιτικές ή στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Βουλγαρία.

Πετούσε χαμηλά, κάτι που καθιστούσε δύσκολη την παρακολούθηση από τα μαχητικά τζετ, αλλά παρακολουθείτο συνεχώς», δήλωσε ο Βούλγαρος αξιωματούχος.

Λίγες εβδομάδες μετά το επεισόδιο που έγινε πάνω από τα σύνορα Φινλανδίας – Νορβηγίας

Η πτήση του μυστηριώδους αεροσκάφους έγινε λίγες εβδομάδες μετά το επεισόδιο που έγινε πάνω από τα σύνορα Φινλανδίας- Νορβηγίας, όπου εντοπίστηκαν δύο ρωσικά μαχητικά, τα οποία αναχαιτίστηκαν από αεροσκάφη του ΝΑΤΟ.

Τα ρωσικά, ένα Mikoyan MiG-31 και ένα Sukhoi Su-24, εντοπίστηκαν να πετούν στην περιοχή στις 27 Μαΐου, σε μία περίοδο κλιμάκωσης της έντασης στην περιοχή και αναχαιτίστηκαν από δύο ΝΑΤΟϊκά F-35, πάνω από την Θάλασσα της Νορβηγίας.

 topontiki.gr

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας