Απόψεις Άρθρα Παιδεία

“Για την αστυνομοκρατία στο ΑΠΘ” γράφει ο Γιώργος Μαργαρίτης

—–

Γιώργος Μαργαρίτης*

“Το σωστό ερώτημα είναι: Ή με τον Μητσοτάκη ή με το Πανεπιστήμιο και την Παιδεία”

Ένας πρωθυπουργός που ψεύδεται καθημερινά… Ένας πρωθυπουργός που κυβερνά πλέον ελέω των ροπάλων των πραιτωριανών του.

Παρέλειψε τα εξής σημαντικά:

1.- Ότι η χρηματοδότηση του ΑΠΘ από 55 εκατομμύρια το 2010 έχει συρρικνωθεί σε κάτι γύρω στα 10 εκατομμύρια. Βασικό θύμα των περικοπών η αγορά βιβλίων για τις βιβλιοθήκες του ΑΠΘ. Που βρίσκει

το θράσος να μιλά για βιβλιοθήκες;

2.- Η επί τρεις εβδομάδες παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων στο ΑΠΘ και τα καθημερινά επεισόδια έχουν ουσιαστικά διακόψει την εκπαιδευτική διαδικασία στο ΑΠΘ (πολύ μικρή η προσέλευση φοιτητών ή και διδασκόντων)

3.- Χθες κάτω από την σκιά των επεισοδίων εκκενώθηκε και το κτίριο της διοίκησης του ΑΠΘ. Έτσι διακόπηκε και η διοικητική λειτουργία του ιδρύματος. Το σωστό ερώτημα είναι: Ή με τον Μητσοτάκη ή με το Πανεπιστήμιο και την Παιδεία.

Και τα δύο μαζί αποδεδειγμένα δεν γίνονται.

Φυσικά εκεί στο Μαξίμου βρίσκονται σε άλλο Γαλαξία. Χάνει η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ τις εκλογές στους φοιτητικούς συλλόγους; Η λύση: κατάργηση των φοιτητικών συλλόγων (με εκλογές «αριστείας» για την ανάδειξη «φοιτητικού συμβουλίου» μέσω ηλεκτρονικών διαδικασιών) που θα νομιμοποιεί τις όποιες αποφάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων των ΑΕΙ με τους επιχειρηματίες και «επενδυτές» να ορίζουν την εκπαιδευτική διαδικασία.

Και πειθαρχικά συμβούλια για όλους…Πολλά πειθαρχικά συμβούλια…. Θα βρουν μπροστά τους φοιτητές, εργαζόμενους, καθηγητές. Δεν θα περάσουν τα μέτρα αυτά ούτε με αύρες, ούτε με χειροβομβίδες, ούτε με δακρυγόνα.

*Γιώργος Μαργαρίτης – καθηγητής Σύγχρονης Ιστορίας στο τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

imerodromos.gr

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας