Αλεξάνδρεια

Κινηματόδρασις / 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αλεξάνδρειας

———–

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αλεξάνδρειας το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αλεξάνδρειας είναι για ακόμα μια χρονιά γεγονός.

Διανύοντας πλέον την 8η χρονιά και έχοντας ως οδηγό την αγάπη μας για τον ποιοτικό κινηματογράφο είμαστε έτοιμοι να σας υποδεχτούμε στο χώρο του Ιστορικού Κονακιού Αλεξάνδρειας και να συνδέσουμε για ακόμα μια χρονιά το παρελθόν με το μέλλον.

Το 8ο φεστιβάλ (IASFF8) περιλαμβάνει ένα πλούσιο πρόγραμμα που θα ξεδιπλωθεί στο πενθήμερο από 29 Ιουνίου έως και 3 Ιουλίου, ένα πρόγραμμα με 31 ταινίες μικρού μήκους από όλο τον κόσμο που συμμετέχουν στο διαγωνιστικό τμήμα, ειδική προβολή με μία ταινία ντοκιμαντέρ του καταξιωμένου σκηνοθέτη Γιώργου Αυγερόπουλου, ημερίδες και masterclass που απευθύνονται σε ένα ευρύ φάσμα κοινού που αγαπάει την 7η τέχνη και όχι μόνο.

Η 8η χρονιά του θεσμού είναι αφιερωμένη στο περιβάλλον και ως εκ τούτου 7 ταινίες είναι ενταγμένες στην θεματική Περιβάλλον μεταφέροντάς μας τις ανησυχίες δημιουργών από όλο τον κόσμο ενώ και πολλές από τις παράλληλες δράσεις στοχεύουν στην εκπαίδευση και ενημέρωση για το τόσο επίκαιρο ζήτημα της κλιματικής αλλαγής, της ανακύκλωσης και της κατασπατάλησης των φυσικών πόρων.

Τα βραβεία, η αλληλεπίδραση με τους δημιουργούς που θα ταξιδέψουν στην πόλη μας, η μαγεία του εθελοντισμού, το πάρτι της τελετής λήξης, οι συντελεστές του Φεστιβάλ αλλά κυρίως η μοναδική εμπειρία του σινεμά κάτω από τον έναστρο ουρανό υπό την σκιά του παλαιότερου κτηρίου της Αλεξάνδρειας, σας περιμένουν να την ζήσετε.

SAVE THE DATE!

Η Κριτική Επιτροπή του 8ου Φεστιβάλ απαρτίζεται από τους :

Πρόεδρος

Στέργιος Μήτας (Σκηνοθέτης, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών-ΕΕΣ)

Μέλη

Γιώργος Λιόλιος (Δικηγόρος, συγγραφέας και επιμελητής εικαστικών εκθέσεων

Μιχάλης Νηστικάκης (Διδάκτωρ στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας)

Δημήτρης Ντέλλας (Εκπαιδευτικός)

Tim Kelly (Συγγραφέας, σκηνοθέτης και ακαδημαϊκός)

Διαβάστε περισσότερα για τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής  ΕΔΩ.

Τα βραβεία που θα απονεμηθούν στην τελετή λήξης την Κυριακή 3 Ιουλίου είναι :

Βραβείο Καλύτερης Ξένης Ταινίας 

Βραβείο Καλύτερης Ελληνικής ταινίας 

Βραβείο Κοινού

Βραβείο Πρωτότυπου Σεναρίου

Βραβείο Καλύτερης ταινίας για το Περιβάλλον

 Χορηγοί επικοινωνίας του 8ου Φεστιβάλ θα είναι η ΕΡΤ3 καθώς και οι ραδιοφωνικοί σταθμοί της (102FM και 95.8FM), καθώς και ο ραδιοφωνικός σταθμός Alpha 989, και το Newpost.gr.

Ευχαριστούμε την ΕΣΤΙΑ Ρουμλουκιωτών και τον κ. Νταμτσιόπουλο καθώς και την κ. Βετσοπούλου για την παραχώρηση του χώρου των προβολών.

Το προσεχές διάστημα θα ανακοινωθούν οι λεπτομέρειες, οι παράλληλες εκδηλώσεις και το πρόγραμμα του 8ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αλεξάνδρειας στην επίσημη ιστοσελίδα www.iasff.gr καθώς και από τα κοινωνικά δίκτυα στις σελίδες μας σε Facebook, Instagram και YouTube.

Λέσχη Κινηματογράφου και Πολιτισμού Αλεξάνδρειας ΚΙΝΗΜΑΤΟΔΡΑΣΙΣ

Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αλεξάνδρειας

banner-article

Ροη ειδήσεων