Κόσμος

Ρωσία: Παραδόθηκαν ουκρανοί στρατιώτες του Azovstal / Εγκλωβισμένες δυτικές δυνάμεις! | videos

———–

Ουκρανοί στρατιώτες που βρίσκονταν εγκλωβισμένες εδώ και ημέρες στο εργοστάσιο Azovstal ύψωσαν λευκή σημαία και παραδόθηκαν. Προηγήθηκαν σφοδροί ρωσικοί βομβαρδισμοί ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη ρωσική απόβαση

 warnews247.gr

Παράλληλα ανώτατος αξιωματούχος των ρωσικών δυνάμεων επιβεβαίωσε πως μέσα στο εργοστάσιο βρίσκονται εγκλωβισμένοι πολλοί αξιωματικοί ξένων χωρών.

“Βρίσκονται εγκλωβισμένοι ξένοι Αξιωματικοί”

Ο αξιωματούχος των ρωσικών δυνάμεων αναφέρει:

“Σε κάθε περίπτωση μπορώ να επιβεβαιώσω την παρουσία ανώτερων αξιωματικοί ξένων χωρών, κυρίως ευρωπαϊκών, δεδομένου ότι οι μαχητές του Αζόφ, αυτοί που αιχμαλωτίστηκαν, που παραδόθηκαν και κατέβασαν τα όπλα τους καθώς και πολίτες που εξήλθαν από εκεί μας το επιβεβαίωσαν.

Εκτός από αυτό, η επιμονή να ξεμπλοκάρουν τους μαχητές του Αζόφ από εκεί και οι προσπάθειες των εκπροσώπων άλλων χωρών για διαπραγμάτευση, κυρίως οι συχνές κλήσεις, οι συχνές παρακλήσεις για παράδειγμα από τον πρόεδρο Μακρόν, αυτό δείχνουν.

Μιλάμε για αξιωματούχους κυρίως από ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία”.

 Aπόβαση ρωσικών δυνάμεων στο Azovstal

Πριν λίγες ώρες, οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν απόβαση στο νότιο άκρο της χαλυβουργίας του Azovstal που γειτνιάζει με την θάλασσα του Αζόφ.

Προηγήθηκαν σφοδροί βομβαρδισμοί κατά μήκος ολόκληρου του εργοστασίου με τις  δυνάμεις του Αζόφ να προσπαθούν να διαφύγουν χωρίς επιτυχία.

Είναι χαρακτηριστικά κάποια βίντεο που παρουσιάζει το WarNews247 με ρωσικά drone να επιτηρούν διαρκώς τον χώρο του εργοστασίου. Μόλις εντοπίζονται στρατιωτικές κινήσεις αρχίζει ο βομβαρδισμός.

Μέλη του Αζόφ προσπάθησαν να διαφύγουν ακόμη και με αυτοκίνητο. Η κατάληξη ήταν τραγική. Για ευνόητους λόγους δεν παρουσιάζουμε το βίντεο.

Ρωσία: Παραδόθηκαν Ουκρανοί στρατιώτες του Azovstal

Ουκρανικές δυνάμεις που βρίσκονταν εγκλωβισμένες στο Azovstal  διαχώρισαν την θέση τους από τους Αζοφίτες και παραδόθηκαν.

Αυτό μεταδίδουν ρωσικές στρατιωτικές πηγές!

“Στο AzovStal, ο ουκρανικός στρατός ύψωσε λευκές σημαίες και παραδίνεται μαζικά.

Μια ομάδα στρατιωτών με λευκή σημαία βγήκε στον δρόμο από μια γέφυρα, όπου γίνονταν δεκτοί άμαχοι που εκκενώθηκαν.

Ρώσοι στρατιώτες και αξιωματούχοι που βρίσκονταν στην περιοχή βγήκαν να τους συναντήσουν. Πρώτη προσωπική επαφή κατά τον αποκλεισμό της Μαριούπολης” δήλωσε ο Alexander Khodakovsky, διοικητής του τάγματος Βοστόκ.

“Οι ουκρανικές δυνάμεις εγκαταλείπουν το έδαφος του μεταλλουργικού εργοστασίου AzovStal, και αρχίζουν να συνθηκολογούν. Αυτό είναι απόδειξη της πλήρους αποθάρρυνσης του ουκρανικού στρατού, ο οποίος γνωρίζει καλά ότι η περαιτέρω αντίσταση μπορεί να οδηγήσει σε θλιβερές συνέπειες για αυτούς, καθώς δεν υπάρχει περίπτωση να ξεφύγουν από την ρωσική ασφυκτική περικυκλωμένη

Η ουκρανική πλευρά δεν έχει σχολιάσει ακόμη αυτά τα δεδομένα, ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες μπορούμε να μιλήσουμε για διαπραγματεύσεις σχετικά με την απόσυρση σοβαρά τραυματισμένων Ουκρανών στρατιωτών από το AzovStal” συμπληρώνουν ρωσικά ΜΜΕ.

warnews247.gr

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας