Κοινωνία Κορωνοϊός

«Σφύριξαν» τη λήξη της πανδημίας και το «βάφτισαν»… «συνύπαρξη με τον κορωνοϊό»

——-

Με στόχο να υλοποιήσει τις απαιτήσεις της αγοράς και σε συνδυασμό με το άνοιγμα του Τουρισμού η κυβέρνηση «σφύριξε» της λήξη της πανδημίας

Θυμίζουμε ότι από 1η Μάη ως 31 Αυγούστου αίρεται η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού σε όλους τους κλειστούς και ανοικτούς χώρους. Από τις 2 Μάη, η χρήση μάσκας θα είναι προαιρετική με εξαίρεση τους χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπως τα νοσοκομεία και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Από 1η Μάη ορίζεται ένα rapid test την εβδομάδα για την πρόσβαση των ανεμβολίαστων στους χώρους εργασίας, ενώ από 1η Μάη ως 31 Αυγούστου, επανέρχεται η λειτουργία όλων των χώρων στο 100% και αίρεται κάθε μετρικός περιορισμός.

Προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, ο υπουργός Υγείας, Θ. Πλεύρης, κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε για την πορεία της πανδημίας σημείωσε ότι «βρισκόμαστε σε μία διαφορετική φάση διαχείρισης της πανδημίας» και «πλέον μπαίνουμε στη φάση της συνύπαρξης με τον κορωνοϊό».

Την ώρα που καθημερινά 50 – 60 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους από τις επιπλοκές του ιού, ο Θ. Πλεύρης ισχυριζόταν προκλητικά ότι η επιδημιολογική εικόνα δικαιολογεί την άρση της υποχρεωτικότητας των μέτρων, καθώς υπάρχει μείωση των σκληρών δεικτών, μείωση των νοσηλειών αλλά και όσων νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, ενώ παράλληλα λειτουργεί η οικονομία. Κατά τον υπουργό Υγείας, λοιπόν όλοι οι δείκτες στη χώρα μας – κρούσματα, απλές νοσηλείες και νοσηλείες σε ΜΕΘ – είναι καλοί. «Ακόμη στους σκληρούς δείκτες, όπως οι θάνατοι – το βασικό που μπορούμε να συγκρινόμαστε με άλλες χώρες – η χώρα μας είναι χαμηλότερα από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο» ισχυρίστηκε. Και όλα αυτά τα υπουργικά ψέματα την ώρα που η χώρα βρίσκεται στην 1η θέση της Ευρώπης στο δείκτη της ημερήσιας θνησιμότητας (θάνατοι/εκατομμύριο πληθυσμού).

Ειδικά για τους θανάτους, ο πρόεδρος του Θεοκλής Ζαούτης με «αλχημείες» θέλησε να διαψεύσει ότι η χώρα μας είναι πρώτη στην Ευρώπη και δεύτερη παγκοσμίως, αποδίδοντας τα υψηλά νούμερα στους διαφορετικούς τρόπους καταγραφής τους από τις χώρες. Μάλιστα επικαλέστηκε μελέτη του ιατρικού περιοδικού Lancet, που αφορά την υπερβάλλουσα θνησιμότητα, «τον πιο αξιόπιστο δείκτη επίδρασης της πανδημίας» όπως ισχυρίστηκε, εμφανίζοντας έτσι με αλχημείες τη χώρα μας πολύ χαμηλά όχι μόνο στον κόσμο αλλά και στην Ευρώπη.

Συνεχίζοντας ο Πλεύρης και αποθεώνοντας την «ατομική ευθύνη» είπε ότι δεν καταργούνται τα μέτρα προστασίας, καταργείται η υποχρεωτικότητα και «η πολιτεία εμπιστεύεται τους πολίτες», αυτούς που μέχρι πριν λίγες μέρες στοχοποιούσε και καθύβριζε για να αποθεώσει τον «κοινωνικό αυτοματισμό».

«Ανταποκριθήκαμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στη πανδημία» και δεν ίσχυσαν «οι φωνές που έλεγαν ότι θα καταρρεύσει το σύστημα» ισχυρίστηκε προκλητικά ο υπουργός Υγείας, ξεχνώντας βολικά τους θανάτους των διασωληνομένων εκτός ΜΕΘ, καθώς δεν υπήρχαν κλίνες και η κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα για να τις ενισχύσει, όπως να επιτάξει τον ιδιωτικό τομέα υγείας! Ενώ η μετατροπή του συστήματος Υγείας σε «μιας νόσου» δημιούργησε τεράστια προβλήματα σε όλους τους υπόλοιπους ασθενείς.

Σημείωσε ότι είναι εμβολιασμένο το 75% του γενικού πληθυσμού, το 85% των ενηλίκων και πάνω από το 90% όσων ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και στους ηλικιωμένους.

Αναφέρθηκε τέλος στα νομοσχέδια που φέρνει η κυβέρνηση, τα οποία σύμφωνα με τον υπουργό έχουν στόχο «να διδαχθούμε από την πανδημία και να δομήσουμε ένα πιο ανθρωποκεντρικό σύστημα υγείας αλλά και να το στηρίξουμε και με πόρους». Την ίδια ώρα, το «νέο ΕΣΥ» που βρίσκεται στα σκαριά κάνει το ακριβώς αντίθετο, παγιώνοντας την υποχρηματοδότηση και επεκτείνοντας την εμπορευματοποίηση και την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών.

Όσον αφορά τους μαθητές, μετά τις διακοπές του Πάσχα δεν θα υπάρχει πια ούτε καν ο στοιχειώδης έλεγχος των self test, παρά μόνο στα παιδιά με συμπτώματα. Εκ των υστέρων, δηλαδή σε περίπτωση κρούσματος, η ιχνηλάτηση θα γίνεται κανονικά και τα παιδιά στην τάξη θα υποβάλλονται σε test. «Όταν ένα παιδί έχει κορωνοϊό θα υπάρχει έλεγχος στους υπόλοιπους μαθητές κατά την πρώτη και την τέταρτη μέρα μέρα από την διάγνωση των κρουσμάτων», σημείωσε η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου, πετώντας το μπαλάκι στους γονείς ότι πρέπει « να συνεχίσουν να είναι σε επαγρύπνηση».

imerodromos.gr

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας