Κοινωνία

Συγκλονίζει η μητέρα του Ζακ Κωστόπουλου: “Δεν θέλουμε ούτε θανατική ποινή ούτε κρεμάλες”

———-

Για τη δολοφονία του παιδιού της Ζακ Κωστόπουλου, τη συγγνώμη που δεν άκουσαν ποτέ και το βίντεο του άγριου ξυλοδαρμού του μίλησε, μεταξύ άλλων, η μητέρα του Ελένη.

«Ο εισαγγελέας έφτασε σε κάποια συμπεράσματα τα οποία για εμάς ήταν γνωστά αλλά θα ήθελα να ακουστούν. Ο Ζαχαρίας δεν μπήκε για να κάνει κανενός είδους ληστεία ούτε να κάνει κακό σε κανέναν. Ο λόγος που μπήκε παραμένει ανεξιχνίαστος. Δεν ήταν ένας άνθρωπος επικίνδυνος, βρισκόταν σε μια μη ήρεμη ψυχική κατάσταση, τρομαγμένος, συγχυσμένος. Του φέρθηκαν με μίσος. Αυτά τα 3,5 χρόνια δεν ακούσαμε μία “συγγνώμη”. Αυτοί οι άνθρωποι δεν πήγαν ούτε μία ώρα φυλακή. Μας βύθισαν σε ένα πένθος και μια οδύνη που θα διαρκεί για πάντα», είπε στη Ναταλία Γερμανού.

«Καμιά φορά νιώθω ότι αδικώ το παιδί μου»

»Δεν θέλουμε ούτε θανατική ποινή ούτε κρεμάλες. Θέλουμε την ορθή κατηγορία για αυτό το γεγονός και τις ανάλογες ποινές. Έχουμε σταθεί με παραπάνω αξιοπρέπεια από όσο πρέπει και ίσως καμιά φορά νιώθω ότι αδικώ το παιδί μου αλλά αυτή είναι η ανθρωπιά μας», συνέχισε.

«Δεν μπορώ να καταλάβω αυτούς τους ανθρώπους πώς κατέγραψαν σκηνές ενός εγκλήματος και μετά πήγαν σπίτι τους και το έκαναν τι το βίντεο; Το έδειξαν στους συγγενείς τους; Δεν το έχω ποτέ αυτό το βίντεο. Έχω δει σκηνές σε ρεπορτάζ και παίρνω τα μάτια μου από την οθόνη. Δεν θα άντεχα να το δω για κανέναν άνθρωπο», αναρωτήθηκε.

«Δεν μιλάω για έναν τέλειο άνθρωπο αλλά για έναν άνθρωπο της προσφοράς. Ο σύζυγός μου του έλεγε συνεχώς “Ζαχαρία δεν θα αλλάξεις εσύ τον κόσμο”. Είχαμε αγωνία γιατί ζώντας στην Ελλάδα ξέρουμε τι σημαίνει να μην είσαι στρέιτ, αυτό σχεδόν συνεπάγεται μία μη ευτυχισμένη ζωή. Είχαμε πει στον Ζαχαρία να έρθει στην Αμερική που η ζωή είναι πιο εύκολη αλλά δεν ήθελε να αφήσει τους ανθρώπους που βοηθούσε», συνέχισε η μητέρα του Ζακ Κωστόπουλου.

«Κάποιος είπε ότι ο Ζαχαρίας δεν είχε πάρει αγάπη από την οικογένειά του. Δεν δέχομαι από κανέναν να κρίνει ενώ δεν μας γνωρίζουν. Τα παιδιά μου τα μεγάλωσα εγώ. Δεν τα κράτησε καμία γιαγιά, καμία θεία. Εύχομαι σε καμία οικογένεια να μην χαλάσει η σειρά, να φύγουν όλοι με τη σειρά που έχουμε γεννηθεί. Δίπλα από το όνομά του θα ήθελα να υπάρχει η λέξη “αγωνιστής” και “ελεύθερος”», επισήμανε.