Κόσμος

Βουλή – Ζελένσκυ / Εκπρόσωποι της ελληνικής κοινότητας του Ντονιέτσκ μιλούν σε ξένο ανταποκριτή

————-

Ανταποκριτής (Alejandro Kirk): Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκυ έκανε περιοδεία αυτή την εβδομάδα στα κοινοβούλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σήμερα, ήταν η σειρά του ελληνικού κοινοβουλίου μέσω τηλεδιάσκεψης, φυσικά, όπου παρουσίασε δύο υποτιθέμενους Έλληνες, μέλη του τάγματος Αζόφ.
Αυτό ήταν μάλλον πολιτικό λάθος, επειδή προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες στην Ελλάδα. Αλλά εδώ, στο Ντονιέτσκ, μιλήσαμε με τους εκπροσώπους της (ελληνικής) κοινότητας.

Ορίστε τι μας είπαν:

Πρώτος ομογενής (Dmitry Bersteev): Δεν ξέρω τι είδους φασίστες πολεμούν, καθώς αυτοί οι ίδιοι είναι φασίστες και ναζί. Μπορείτε να τους δείτε στα βίντεο, όπου είναι με τις σβάστικες και τα σχετικά. Αυτά αποδεικνύονται από τα βίντεο που γυρίζουν και από τα τατουάζ με τα ναζιστικά σύμβολα, επειδή είναι οι κληρονόμοι/απόγονοι των ναζιστών που πολέμησαν ενάντια στους παππούδες και τις γιαγιάδες μας.

Και δεύτερον, δεν ξέρω τι είδους Έλληνες είναι αυτοί. Γνωρίζω πολλούς Έλληνες. Έχω πολλούς φίλους στη Μαριούπολη και κανένας δεν πήρε τα όπλα, απ’ όσο ξέρω.

Δεύτερος ομογενής (Andrei Nichola): Αυτοί που πολεμούν με τους Αζόφ δεν ξέρω ποιοι είναι. Αν είναι δύο μπάσταρδοι δίπλα στον κλόουν, είναι δικό τους πρόβλημα.

Πιστεύω ότι θα απολογηθούν για τα εγκλήματά τους ενώπιον του ίδιου του λαού τους. Για ό,τι έκαναν, θα τιμωρηθούν αργά ή γρήγορα.

Είπαν κάτι, πως πολεμούν τον φασισμό. Δεν είναι αλήθεια. Εθνικιστές και φασίστες είναι. Αυτοί ήταν που έκαναν τους παππούδες μας να πολεμήσουν.

Οι παππούδες μου πολέμησαν κατά του φασισμού. Για παράδειγμα, εναντίον του Χίτλερ, εναντίον του γερμανικού φασισμού.

Ανταποκριτής (Alejandro Kirk): Αυτά από το Ντονιέτσκ, όπου μιλήσαμε με την ελληνική κοινότητα.

Μετάφραση: Ε.Β.

 Οι κατά Ζελένσκυ έλληνες ομογενείς, ομιλητές στη Βουλή των Ελλήνων

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας