Πολιτική

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι 8 αγωνιστές – Στις 15 Ιούνη η τακτική δικάσιμος

Οι

 

.

Μετά από τη γενική κατακραυγή και τη συγκέντρωση πλήθους έξω από τα Δικαστήρια, ελεύθεροι αφέθηκαν οι 8 αγωνιστές που οδηγήθηκαν σήμερα στο αυτόφωρο Θεσσαλονίκης, με τον εισαγγελέα να ορίζει τακτική δικάσιμο για τις 15 Ιούνη.

Οι 8 κατηγορούνται για απείθεια, ελευθέρωση φυλακισμένου, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και βία κατά υπαλλήλων. Οι κατηγορίες που τους είχαν προσάψει χθες για παράβαση του νόμου περί όπλων και του νόμου περί φωτοβολίδων, καθώς και για οπλοχρησία, αποσύρθηκαν σήμερα το πρωί, καθώς ήταν εξόφθαλμα στημένες.

Θυμίζουμε ότι οι συνελήφθησαν στη διάρκεια της μεγάλης χθεσινής απεργιακής κινητοποίησης, όταν στο πλαίσιο της έκφρασης της αντίθεσης του εργαζόμενου λαού στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και στην εμπλοκή της χώρας μας, προσέγγισαν τα ΝΑΤΟϊκά οχήματα που είχαν ξεφορτωθεί νωρίτερα στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης και έγραψαν πάνω τους ΝΑΤΟ και «Killers go home», απαιτώντας να είναι η «Θεσσαλονίκη λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ΝΑΤΟϊκών».

Οι 8 βγήκαν από τα δικαστήρια με υψωμένες τις γροθιές και έγιναν δεκτοί με συνθήματα και χειροκροτήματα από τους εκπρόσωπους Εργατικών Σωματείων, Φοιτητικών Συλλόγων και άλλων μαζικών φορέων, που πραγματοποιούσαν κινητοποίηση συμπαράστασης έξω από τα δικαστήρια.

902

 

banner-article

Ροη ειδήσεων