Κοινωνία Κόσμος

Αχιλλέας Πατσούκας / Παραιτήθηκε ο ανταποκριτής της ΕΡΤ στη Μόσχα που μετέδιδε απο την… Κυψέλη

———

Την παραίτηση του φέρεται να έχει υποβάλει ο ανταποκριτής της ΕΡΤ στη Μόσχα, Αχιλλέας Πατσούκας, ο οποίος κατά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, αλλά και πολύ πριν από αυτή, ήταν στην Αθήνα με την κρατική τηλεόραση να τον παρουσιάζει λες και βρισκόταν στη ρωσική πρωτεύουσα.

Το αφήγημα της ΕΡΤ, για τον ανταποκριτή από την Κυψέλη, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που έγιναν στο τέλος της εβδομάδας για να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα δεν φαίνεται να πιάνει τόπο. Για την ακρίβεια είναι διάτρητο.

Δυστυχώς, για την ΕΡΤ, υπάρχουν οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης στις οποίες υπάρχουν χαρακτηριστικά αποσπάσματα από δελτία ειδήσεων της κρατικής ΕΡΤ1 με τις παρουσιάστριες να κάνουν λόγο για «σύνδεση με τον ανταποκριτή μας στη Μόσχα», αναφερόμενες στον Αχιλλέα Πατσούκα, πλάι σε άλλους, όπως για παράδειγμα η Λένα Αργύρη από την Ουάσιγκτον.

 

Στο μεταξύ, μέρες μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ο δημοσιογράφος εμφανίζεται και ως ανταποκριτής του τηλεοπτικού σταθμού Sigma Κύπρου (και αυτό δεν είναι κακό κατ ανάγκη στην περίπτωση που δεν υφίσταται σύμβαση αποκλειστικής συνεργασίας με ένα Μέσο) να δίνει ανταπόκριση -θεωρητικά από τη Μόσχα- για την τηλεφωνική επικοινωνία του Ρώσου προέδρου Πούτιν με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπένετ μία ημέρα μετά από την συνάντηση τους στη Μόσχα (5/3).

Κύκλοι του ταξιδιωτικού ρεπορτάζ δεν επιβεβαιώνουν ότι υπάρχει περιοχή Κυψέλη στη Μόσχα, αλλά και δεν διαψεύδουν κάτι τέτοιο.

Στο μεταξύ για σοβαρές παραβιάσεις της δημοσιογραφικής δεοντολογίας είναι υπόλογα κατά την ΕΣΗΕΑ επιτελικά στελέχη της ΕΡΤ, σύμφωνα με πληροφορίες από το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.

Συγκεκριμένα το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ κινήθηκε αυτεπάγγελτα και έχει συγκροτήσει φάκελο με σοβαρές παραβιάσεις. Πειθαρχικά ελεγκτέοι φέρεται να είναι οι δημοσιογράφοι Κωνσταντίνος Ζούλας, πρόεδρος της κρατικής ραδιοτηλεόρασης, Φώτης Καναράκης, γενικός διευθυντής Ειδήσεων Ενημερωσης, ΓιάννηςΤρουπής, διευθυντής Ειδήσεων και Άννα Παπασωτηριου, υπεύθυνη τμήματος εξωτερικών ειδήσεων, θεωρητικά άμεση προϊστάμενη του Πατσούκα. Να σημειωθεί ότι για την ώρα δεν υπάρχει επίσημη αντίδραση από την κρατική τηλεόραση.

 topontiki

banner-article

Ροη ειδήσεων