Κόσμος

Ουκρανία: 9 νεκροί και 57 τραυματίες από την επίθεση στο στρατιωτικό κέντρο που χρησιμοποιεί το ΝΑΤΟ

Δεκαεννέα ασθενοφόρα με τις σειρήνες τους να ηχούν κατευθύνονται προς την ουκρανική στρατιωτική βάση στο Γιαβορίβ κοντά στα πολωνικά σύνορα, δήλωσε στο Ρόιτερς αυτόπτης μάρτυρας, αφού τοπικοί αξιωματούχοι μετέδωσαν πως η εγκατάσταση επλήγη από ρωσική αεροπορική επιδρομή.

Ακόμη επτά ασθενοφόρα εθεάθησαν να κατευθύνονται προς την εν λόγω εγκατάσταση μετά την επίθεση. Πρόκειται για το πιο δυτικό σημείο της Ουκρανίας που έχει δεχθεί μέχρι τώρα επίθεση στη διάρκεια του πολέμου.

Εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν και 57 τραυματίστηκαν στην αεροπορική επιδρομή στο Λβιβ, κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας με την Πολωνία.

Ο τοπικός κυβερνήτης ισχυρίζεται ότι η Ρωσία εκτόξευσε 30 ρουκέτες στο στρατιωτικό κέντρο Yavoriv. Ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας είπε επίσης ότι το ξένο στρατιωτικό προσωπικό είχε έδρα στο στρατιωτικό κέντρο Yavoriv, όχι μόνο εκείνοι από την Ουκρανία.

Το κέντρο χρησιμοποιείται από τις χώρες του ΝΑΤΟ για τη διεξαγωγή εκπαιδευτικών ασκήσεων, με τη Ρωσία να έχει προειδοποιήσει τις προηγούμενες ημέρες ότι θα στοχοποιηθούν οι γραμμές ανεφοδιασμού του ΝΑΤΟ.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας