Βέροια Κοινωνία

Ελεύθεροι χωρίς όρους οι συλληφθέντες από τη Βέροια -Δήλωσαν άγνοια για τα 100 κιλά κοκαΐνης

………………….

Μετά από μαραθώνια απολογητική διαδικασία διάρκειας 17 ωρών οι οκτώ συλληφθέντες για το φορτίο των 100 κιλών κοκαΐνης, αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς όρους.

Υπενθυμίζεται πως πρόκειται για την υπόθεση ναρκωτικών που βρέθηκαν μέσα σε κοντέινερ με μπανάνες και προέρχονταν από το Εκουαδόρ και την Κολομβία, την περασμένη εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη και τη Βέροια. Ανάμεσα στους κατηγορούμενους, είναι ο ιδιοκτήτης της εταιρίας εμπορίας φρούτων , τρεις υπάλληλοι της εταιρίας, τρεις εκτελωνιστές και ένας οδηγός.

Στις απολογίες τους, οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν οποιαδήποτε σχέση με την υπόθεση, δηλώνοντας άγνοια για το περιεχόμενο του εμπορευματοκιβωτίου. Το φορτίο που είχε φθάσει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης από τη Μάλτα, εντοπίστηκε με τη συνδρομή ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου και τέθηκε υπό διακριτική παρακολούθηση μέχρι που διαπιστώθηκε η μεταφορά του σε εγκαταστάσεις εταιρίας έξω από τη Βέροια.

………………

«Η ομόφωνη απόφαση να αφεθεί ελεύθερος χωρίς κανένα περιοριστικό όρο, ο εντολέας μου, Νικόλαος Νέγκας, διακεκριμένος επιχειρηματίας της Βέροιας στον κλάδο της εμπορίας φρούτων, κατέδειξε ότι οι Δικαστικοί Λειτουργοί διαπίστωσαν ότι δεν υπάρχει, έστω, ένδειξη ενοχής για τις βαρύτατες σε βάρος του κατηγορίες» δήλωσε ο ποινικολόγος Σάκης Κεχαγιόγλου προσθέτοντας :

“Στην ίδια κρίση κατέληξαν και για τους άλλους 7 κατηγορούμενους. Η απόφαση αυτή, αποτελεί θρίαμβο του τεκμηρίου αθωότητος που πρέπει να αναγνωρίζεται σε κάθε κατηγορούμενο. Επίσης αποδεικνύει περίτρανα ότι όταν οι Δικαστές διαθέτουν θάρρος και κρίνουν μόνο κατά τη συνείδησή τους, χωρίς να επηρεάζονται από τη βαρύτητα των κατηγοριών και την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, τότε νικητής στο τέλος είναι πάντοτε η ίδια η Δικαιοσύνη.

Τέλος, θεωρώ επιβεβλημένο, να επισημάνω και να εξάρω την καθοριστική συμβολή στην υπεράσπιση των κατηγορουμένων, των εκλεκτών δικηγόρων Βεροίας και Θεσσαλονίκης, Νίκου Μπιζάκη, Κώστα Γιοβανόπουλου και Γιώργου Φαρμάκη”.

iefimerida

 

banner-article

Ροη ειδήσεων