Κοινωνία

Βρέθηκε δεύτερο πτώμα στο Euroferry Olympia

………………..

Συνεχίζει να ξεδιπλώνεται η τραγωδία του Euroferry Olympia, που τυλίχτηκε στις φλόγες τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής, βόρεια της Κέρκυρας.

Νωρίς το βράδυ της Τετάρτης εντοπίστηκε απανθρακωμένη η σορός ενός άνδρα στο δεύτερο γκαράζ του πλοίου. Σύμφωνα με πληροφορίες βρέθηκε εκτός φορτηγού.

Πρόκειται για το δεύτερο πτώμα που εντοπίζεται. Την Κυριακή είχε εντοπιστεί, επίσης στο δεύτερο γκαράζ, η σορός του 58χρονου οδηγού Βαγγέλη Μαλεσιάδα, η οικογένεια του οποίου κατέθεσε αγωγή κατά της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Από σήμερα το πρωί το πλοίο βρίσκεται στο λιμάνι του Πλατυγιαλίου στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας. Εκεί βρίσκονται και συγγενείς των εγκλωβισμένων, εκπρόσωπος της βουλγαρικής πρεσβείας στην Ελλάδα, αλλά και εκπρόσωποι βουλγαρικών ΜΜΕ, καθώς από τα 10 άτομα που θεωρούνταν εγκλωβισμένα στα γκαράζ του πλοίου, τα 7 είναι από τη Βουλγαρία.

Πλέον οι έρευνες συνεχίζονται για εννέα ακόμα εγκλωβισμένους οδηγούς φορτηγών.

Υπενθυμίζεται ότι την απόφαση για τη μετακίνηση του πλοίου που προκάλεσε την οργή των συγγενών των εγκλωβισμένων οδηγών, έλαβε το υπουργείο Ναυτιλίας μετά την ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία ότι έχουν εξαντληθεί οι επιχειρησιακές δυνατότητες έρευνας και διάσωσης επί του πλοίου στη θέση όπου βρισκόταν στη βόρεια Κέρκυρα. Για τον λόγο αυτό ζήτησε τη μετακίνησή του σε ασφαλές λιμάνι προκειμένου να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι επιχειρήσεις της ΕΜΑΚ με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια.

Οι συγγενείς ωστόσο ζητούσαν το πλοίο να πάει σε κοντινότερο λιμάνι προκειμένου να μην διακοπούν τόσες πολλές ώρες οι έρευνες. «Χάθηκε πολύτιμος χρόνος εξ αρχής. Αφού ήθελαν να το πάνε εκεί, γιατί το θυμήθηκαν πέντε μέρες μετά; Δεν θέλω τη συμπόνια και την κατανόηση του κ. Πλακιωτάκη. Θέλω να βρω τον άνθρωπό μου» δηλώνει η Βάνα Μπεκιάρη στην «Εφ.Συν.» που κυκλοφορεί.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Ιδιοκτητών Φορτηγών Διεθνών Μεταφορών (ΟΦΑΕ), Απόστολος Κενανίδης καταγγέλλει στην «Εφ.Συν.» πως «κανέναν κανονισμό δεν τηρούσε το Euroferry Olympia», και εκφράζει την απορία του που δεν έχει παρέμβει εισαγγελέας.

Ο πρόεδρος της ΟΦΑΕ συνεχίζει τις αποκαλύψεις: «Πολλές από τις καμπίνες στο συγκεκριμένο πλοίο είναι άθλιες». Υπενθυμίζει δε τις καταγγελίες των οδηγών (με φωτογραφίες και βίντεο) για κοριούς και άλλα έντομα, για βρόμικους χώρους, μυρωδιές, έλλειψη εξαερισμού και σωστής θερμοκρασίας, αλλά και άλλα, όπως ότι βάζουν τέσσερα άτομα στην καμπίνα εν μέσω πανδημίας κ.λπ. «Απορώ πώς δεν έχει παρέμβει ακόμη εισαγγελέας με τόσα που έχουν αποκαλυφθεί από τις εφημερίδες και τις τηλεοράσεις», σημειώνει, καταγγέλλοντας ότι η Grimaldi τους καλοκαιρινούς μήνες, από Μάιο μέχρι Οκτώβριο, ζητά εκβιαστικά από τους οδηγούς των φορτηγών δηλώσεις ότι δεν επιθυμούν καμπίνα -για να τους αφήσει να ταξιδέψουν- επειδή θέλει να έχει διαθεσιμότητα για τους τουρίστες. «Κόβουν τα κρεβάτια κατά 40% για να εξυπηρετήσουν τουρίστες» τονίζει.

efsyn

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας