Εργασία Νάουσα

Ο Π. Κουτσουπιάς και ο Σ. Τσίτσης για τη 2η αγωγή της “Βαρβαρέσος” κατά του Σωματείου: «Έχουμε το δίκιο. Συνεχίζουμε τον αγώνα!»

———-

Σήμερα για 2η φορά μέσα σε λίγες μέρες η Νηματουργία Βαρβαρέσος σέρνει τους εργαζόμενους στα δικαστήρια, σε μια προσπάθεια ποινικοποίησης του αγώνα τους. Με δηλώσεις τους στη Φαρέτρα ο Παναγιώτης  Κουτσουπιάς, Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στη Νηματουργία και ο Σάκης Τσίτσης, Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Νάουσας, το οποίο συνεχώς βρίσκεται δίπλα στο Σωματείο και το στηρίζει, δήλωσαν ότι το δίκιο είναι με το μέρος των εργαζομένων, που έχουν επτά (7) μήνες απλήρωτοι και ότι η τρομοκρατία που ασκεί η εργοδοσία δεν θα περάσει. «Όπλο μας η ταξική αλληλεγγύη και η ενότητα των εργαζομένων!»

Αναλυτικά οι δηλώσεις των δυο Προέδρων έχουν ως εξής:

Παναγιώτης Κουτσουπιάς Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στη “Βαρβαρέσος”

Βρεθήκαμε σήμερα στα δικαστήρια Βέροιας που εκδικάστηκε η δεύτερη αγωγή από την εταιρία Βαρβαρέσου κατά του ΔΣ του σωματείου, που θέλει να βγάλει άκυρη την απεργία που πραγματοποιήσαμε στις 4 και 5/02/2022.

Η αγωγή είναι κατά της διαδικασίας που πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευσή μας. Εμείς την Γενική συνέλευση την πραγματοποιήσαμε με βάση το καταστατικό μας και δεν θα μας υποδείξει η εργοδοσία, που μας σέρνει στα δικαστήρια, το πώς, που και πότε θα κάνουμε τις γενικές συνελεύσεις μας.

Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας, συνεχίζουμε τον αγώνα μας με ψηλά το κεφάλι. Κοιτάμε τους συναδέλφους στα μάτια και δεν πρόκειται να κάμψουν την αγωνιστικότητά μας με το να μας σέρνουν κάθε εβδομάδα στα δικαστήρια.

Η τρομοκρατία που ασκεί η εργοδοσία δεν θα περάσει.

Οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι, δούλοι του 21ου αιώνα δε θα γίνουν

Τσίτσης Σάκης πρόεδρος ΕΚΝ

Η επιχείρηση Βαρβαρέσου συνεχίζει το δρόμο ποινικοποίησης των αγώνων μας, στέλνει στα δικαστήρια το ΔΣ του σωματείου, αξιοποιεί όλους τους αντεργατικούς νόμους διαχρονικά όλων των κυβερνήσεων και του νόμου Χατζηδάκη.

Αστυνομία στην πύλη του εργοστασίου για εργαζόμενους που είναι απλήρωτοι 7 μήνες.

Απολύσεις νέων εργαζομένων που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις.

Συλλήψεις συνδικαλιστών γιατί απαίτησαν από την εργοδοσία να δώσει μέρος δεδουλευμένων σε εργαζόμενο που χρειαζόταν άμεσα χειρουργική επέμβαση.

Απαντούν οι εργαζόμενοι με τη μαζική συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις, συμπαραστέκονται εργαζόμενοι, σωματεία-σύλλογοι και φορείς της περιοχής στα δίκαια αιτήματα και τον αγώνα των εργαζομένων του Βαρβαρέσου.

Με όπλο μας την ταξική αλληλεγγύη και την ενότητα των εργαζομένων συνεχίζουμε με ψηλά το κεφάλι.

———-

Σημείωση Φαρέτρας: Να θυμίσουμε ότι χθες πραγματοποιήθηκε στη Νάουσα μεγάλο συλλαλητήριο στήριξης των απεργών της “Βαρβαρέσου”. Το σχετικό ρεπορτάζ μπορείτε να το διαβάσετε ΕΔΩ

banner-article

Ροη ειδήσεων