Παιδεία

Με σφραγίδα Κεραμέως, η Ελληνική Αγωγή του Άδωνι Γεωργιάδη στο δημόσιο σχολείο

——

Το πρωί του Σαββάτου το NEWS 24/7 αποκάλυψε ότι το Υπουργείο Παιδείας μέσω του ΙΕΠ έχει εγκρίνει εκπαδευτικά προγράμματα νεοσυντηρητικού τύπου, των οποίων τα βασικά χαρακτηριστικά είναι η αρχαιολαγνεία και η προγονοπληξία.

Δεν πέρασαν παρά μονάχα λίγες ώρες έτσι ώστε να γίνει γνωστό, μέσω άρθρου του εκπαιδευτικού Δημήτρη Πολυχρονιάδη στο διαδικτυακό τόπο tvxs ότι το Υπουργείο από το σχολικό έτος 2020-2021 έχει εγκρίνει εκπαιδευτικά προγράμματα της Ελληνικής Αγωγής του Άδωνι Γεωργιάδη.

Εδώ πέρα από το ζήτημα της ποιότητας των εν λόγω προγραμμάτων, ζήτημα σε τελική ανάλυση υποκειμενικό (αν και σοβαρό) προκύπτει και θέμα μίας ενδοκυβερνητικής διαπλοκής.

Η Ελληνική Αγωγή ανήκει στον Υπουργό Ανάπτυξης, Αδωνι Γεωργιάδη. Στον επίσημο διαδικτυακό τόπο της υπάρχει και χαιρερισμός του Υπουργού (https://ellinikiagogi.gr/poioi-eimaste/) ο οποίος έτσι και αλλιώς ουδέποτε έχει αποκρύψει την εν λόγω επιχειρηματική του δραστηριότητα.

Είναι όμως ηθικό, πολιτικά ορθό, εκπαιδευτικά προγράμματα που ανήκουν σε εταιρία υπουργού να εγκρίνονται από άλλο Υπουργείο και να “παραδίδονται” στα σχολεία για, έστω, προαιρετική χρήση;

Είναι σαφές ότι μέσω του δημόσιου σχολείου η Ελληνική Αγωγή επιτυγχάνει μία έμμεση διαφήμιση σε γονείς και μαθητές (του δημοτικού σχολείου), γεγονός αν μην τι άλλο αξιοσημείωτο και μάλλον πρωτοφανές.

Το Υπουργείο Παιδείας, και προσωπικά η Νίκη Κεραμέως, χρωστούν απαντήσεις… Φαντάζει τρομερά προβληματικό πολιτικά εταιρίες (που έχουν σκοπό το κέρδος) Υπουργών να διαφημίζονται εμμέσως στα δημόσια σχολεία.

news247 /Νίκος Γιαννόπουλος

banner-article

Ροη ειδήσεων