Απόψεις Κοινωνία

Πλήρωσαν με τη ζωή τους την «τρέλα» των supercars / Τα τροχαία που συγκλόνισαν το πανελλήνιο (photos / videos)

———–

Γιώργος Καλούμενος

Την τελευταία πενταετία έχουν σοκάρει το πανελλήνιο αρκετές περιπτώσεις θανατηφόρων τροχαίων  στα οποία έχασαν τη ζωή τους πασίγνωστοι καλλιτέχνες και όχι μόνο.

Η τελευταία περίπτωση του επιχειρηματία Τζώρτζη Μονογυιού έφερε άμεσα στη μνήμη το θάνατο του Mad Clip λίγους μήνες νωρίτερα και σχεδόν στο ίδιο σημείο, ενώ εξίσου συγκλονιστικά ήταν τα δυστυχήματα του Παντελή Παντελίδη και του Γιώργου Βακάκη

Κοινό χαρακτηριστικό των παραπάνω περιπτώσεων ήταν τα εντυπωσιακά και πανάκριβα αυτοκίνητα που οδηγούσαν οι διάσημοι ιδιοκτήτες τους αλλά και το γεγονός ότι οι 3 από τους 4 έχασαν τη ζωή τους σε κοντινά σημεία της Λεωφ. Βουλιαγμένης σε απόσταση μερικών 100άδων μέτρων.

Mad Clip: Σκοτώθηκε οδηγώντας την Porsche του σχεδόν στο ίδιο σημείο με τον Μονογυιό

Ήταν ξημερώματα 2 Σεπτεμβρίου όταν ο ράπερ Mad Clip σκοτώθηκε, σε δυστύχημα που συνέβη μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά από το σημείο που σκοτώθηκε ο Τζώρτζης Μονογυιός.

Η Porsche του 34χρονου καλλιτέχνη έχασε την επαφή με το οδόστρωμα και καρφώθηκε σε μία κολόνα, από τη μεριά του οδηγού, στην οδό Αθήνας. Οι πυροσβέστες προσπαθούσαν επί δύο ώρες να τον απεγκλωβίσουν αλλά, όταν τελικά διακομίστηκε στον Ευαγγελισμό, διαπιστώθηκε ο θάνατος του. Η είδηση, βύθισε στο πένθος τον χώρο της μουσικής.

Την επίμαχη νύχτα -όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα και ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες-  υπήρχαν νερά σε τρία σημεία, λίγα μέτρα από τον τόπο του δυστυχήματος. Αυτό σημαίνει ότι τα λάστιχα της μοιραίας Porsche για λίγα, αλλά πολύ κρίσιμα δευτερόλεπτα, έχασαν την αποδοτικότητά τους.

Mad Clip - Οι τελευταίες αναρτήσεις πριν το τροχαίο δυστύχημα | in.gr

Η πραγματογνωμοσύνη στο αυτοκίνητο έδειξε πως ο Mad Clip πρόλαβε εκείνα τα δραματικά δευτερόλεπτα να πατήσει το φρένο και να ρίξει την ταχύτητα στα 80 χλμ από τα 134 που πήγαινε… Και πάλι όμως αυτή η ταχύτητα αποδείχθηκε μοιραία. Η μαύρη Porsche έφυγε από δρόμο και αφού καρφώθηκε σε κολώνα, κατέληξε σε δέντρο.

Η πολυαναμενόμενη αυτοψία έδειξε ότι οι αναρτήσεις της Porsche ήταν σε εξαιρετική κατάσταση χωρίς να έχουν γίνει επεμβάσεις, που θα μπορούσαν να είχαν παίξει ρόλο στην τραγωδία.

Το επιτελείο του κυρίου Μαδιά διαπίστωσε πως όλες οι καλωδιώσεις που συνδέονταν με τον εγκέφαλο της Porsche είχαν καταστραφεί και τουλάχιστον το μεσημέρι, κατά τη διάρκεια του πρώτου ελέγχου, ήταν αδύνατον να αντληθούν πληροφορίες.

Η πρώτη ανάλυση δείχνει πως τα ημιαγνωνιστικά λάστιχα της Porsche έχουν παίξει ρόλο στα όσα έγιναν τη νύχτα εκείνης της Πέμπτης, στις 2 Σεπτεμβρίου.

Το αυτοκίνητο

Το αυτοκίνητο του traper ήταν μία Porsche 911 Turbo, του 2011.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα γρήγορο αυτοκίνητο απόδοσης 500 ίππων. Διαθέτει έναν 6κύλινδρο boxer 3,8 λίτρων με 7ταχυτο αυτόματο κιβώτιο PDK που μεταδίδει την κίνηση σε όλους τους τροχούς. Είναι χαρακτηριστικό πως η συγκεκριμένη 911 χρειάζεται μόλις 3,8 δευτερόλεπτα για να επιταχύνει από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα.

Γιώργος Βακάκης: Νεκρός μετά από τρομακτική πρόσκρουση της Porsche του σε άλλο όχημα

Το τροχαίο που είχε γίνει στις 26 Φεβρουαρίου 2017 είχε κοστίσει τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους. Νεκροί ήταν ο οδηγός της Porsche Γιώργος Βακάκης γιος του ιδιοκτήτη της Jumbo Απόστολου, ο συνοδηγός Ανδρέας Γεωργακόπουλος και οι Αποστολία και Παύλος Πατμάνογλου που βρίσκονταν σε όχημα παρκαρισμένο παραπλεύρως της Εθνιμής που παρασύρθηκε από την Porsche του Βακάκη. Μάλιστα, ο οδηγός του δεύτερου οχήματος Υπάτιος Πατμάνογλου είδε την οικογένεια του να ξεκληρίζεται από το φοβερό τροχαίο.

Η μοιραία Porsche, που έφυγε εκτός ελέγχου στο αυτοκίνητο της οικογένειας Πατμάνογλου σε παράδρομο της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας, έτρεχε με 320 χλμ. την ώρα.

Αυτό αναφέρει έκθεση πραγματογνωμοσύνης, για το δυστύχημα που συγκλόνισε την Ελλάδα τον Φεβρουάριο του 2017, στο οποίο είχαν χάσει τη ζωή τους η σύζυγος και ο τριών ετών γιος του Υπάτιου Πατμάνογλου, καθώς και ο γιος του Mr Jumbo και ο φίλος του.

Η έκθεση ανέφερε ότι από τη σφοδρότητα της σύγκρουσης το ντεπόζιτο του Honda, στο οποίο βρίσκονταν η νεαρή γυναίκα και ο γιος της, εξαϋλώθηκε, τα καύσιμα σκορπίστηκαν στον αέρα, το μοτέρ εκτινάχθηκε σε απόσταση 85 μέτρων και τα δύο οχήματα κόπηκαν στη μέση.

Τα τέσσερα λάστιχα της Porsche ήταν σε καλή κατάσταση και δεν παρουσίασαν στοιχεία υπερθέρμανσης σε βαθμό που να προκύπτει «λιώσιμο» καθώς τα πέλματά τους είχαν πάχος 6 χιλιοστά όταν το αποδεκτό από τα ΚΤΕΟ είναι τα 1,6 χιλιοστά.

Οι ειδικοί έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι κανένα από τα ελαστικά δεν άρχισε να διαλύεται λόγω της υπερθέρμανσης ή γιατί δημιουργήθηκε τρύπα από κάποιο αντικείμενο στο οδόστρωμα.

Σύμφωνα με ό, τι είχε γίνει γνωστό όλα ξεκίνησαν όταν η Porsche επιχείρησε να κάνει προσπέραση σε ένα Mercedes και το αριστερό λάστιχο ήρθε σε επαφή με το τσιμεντένιο διαχωριστικό της εθνικής οδού.

Σε συνέντευξή του 10 μήνες μετά την αδιανόητη τραγωδία στην Εθνική Αθηνών – Λαμίας ο Υπάτιος Πατμάνογλου είχε δηλώσει: «Αυτό το δυστύχημα με κατέστρεψε. Μέσα στην καταστροφή μου προσπαθώ να κάνω καλό». Το υπερπολυτελές αυτοκίνητο έπεσε εκτός ελέγχου με ταχύτητα 320 χλμ την ώρα πάνω στο Ι.Χ. του Πατμάνογλου, ο οποίος είχε σταθμεύσει για λίγα λεπτά, σε έναν σταθμό της Εθνικής και ενώ ταξίδευε για την Πτολεμαΐδα.

Το αυτοκίνητο

The Porsche 997 Turbo (S) - For sale & Buyer's Guide - elferspot.com

Το αυτοκίνητο ήταν μία 911 (997) turbo S, ένα από τα καλύτερα και ισχυρότερα μοντέλα που κατασκεύασε η Porsche (με κόστος αγοράς τότε κοντά στις 200.000 ευρώ). Για την κίνηση του γερμανικού σπορ αυτοκινήτου φροντίζει ένας επίπεδος κινητήρας με 6 κυλίνδρους, χωρητικότητας 3,6 λίτρων.

Με τη βοήθεια τούρμπο μεταβλητής γεωμετρίας η ισχύς φτάνει τους 480 ίππους και τα 620 Nm ροπής διαθέσιμα από τις 1.950 σ.α.λ.! Tα παραπάνω νούμερα προσφέρουν στο μοντέλο τελική ταχύτητα 310 km/h και 0-100 επιτάχυνση σε 4,0 sec (0-200 σε 12,6 sec).

Παντελής Παντελίδης: Προσέκρουσε σε μπάρες στην είσοδο της Βουλιαγμένης

Ήταν 18 Φεβρουαρίου 2016, 9 το πρωί όταν σαν βόμβα αρχίζει να κυκλοφορεί η πληροφορία ότι ο Παντελής Παντελίδης σκοτώθηκε σε τροχαίο.

Στην αρχή όλοι πιστεύουν ότι πρόκειται για κακό αστείο, όμως λίγο αργότερα η είδηση επιβεβαιώνεται.

Μετά από μια μεγάλη βραδιά, ένα μεγάλο ξενύχτι, που ξεκίνησε από τις πρόβες στο μαγαζί που θα έκανε πρεμιέρα ο Παντελής Παντελίδης, διασκέδαση σε γνωστό μαγαζί της παραλιακής και κάποιες ώρες παιχνιδιού σε λέσχη-σπίτι στην περιοχή του Ελληνικού, ο τραγουδιστής μαζί με τις δύο φίλες του, την Μίνα Αρναούτη και την Φρόσω Κυριάκου μπαίνει στο αυτοκίνητό του για να επιστρέψει τα κορίτσια σπίτι τους και ακολούθως ο ίδιος στο δικό του.

Στα σπίτια τους εκείνο το πρωινό δεν πήγε κανείς. Η διαδρομή ολοκληρώθηκε στις 08:10 το πρωί, λίγα χιλιόμετρα μετά το σπίτι-λέσχη. Το θηριώδες μαύρο τζιπ του Παντελή Παντελίδη, ενώ κινούνταν στη γέφυρα που οδηγεί από το παλιό αεροδρόμιο στη λεωφόρο Βουλιαγμένης εξετράπη της πορείας του, προσέκρουσε στα προστατευτικά κιγκλιδώματα και κατέληξε στο πρανές. Στο εσωτερικό του σιωπή. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, κάποιες γυναικείες κραυγές. Η φωνή του Παντελή Παντελίδη έχει σιγήσει για πάντα. Η πυροσβεστική και το ΕΚΑΒ φθάνουν στο σημείο και ξεκινούν τον απεγκλωβισμό. Η Φρόσω Κυριάκου ενημερώνει τους ανθρώπους που έχουν έρθει να την βοηθήσουν ότι ο άνδρας στο αυτοκίνητο είναι ο Παντελής Παντελίδης. Κανείς δεν την πιστεύει, η πληροφορία όμως διαδίδεται.

Η σορός του Παντελή Παντελίδη μεταφέρεται στο Ασκληπιείο της Βούλας. Στο πατρικό του στη Νέα Ιωνία αρχίζουν να χτυπούν τη τηλέφωνα. Η πληροφορία μεταφέρεται στην οικογένεια, που απεγνωσμένα αρχίζει να ψάχνει τον Παντελή. Λίγη ώρα αργότερα είναι οι ίδιοι που θα επιβεβαιώσουν την τραγική είδηση αναγνωρίζοντας τη σορό του δικού τους ανθρώπου.

Η κηδεία του γίνεται δύο ημέρες μετά στη Νέα Ιωνία, με μια λαοθάλασσα να τον συνοδεύει στην τελευταία του κατοικία. Ο 33χρονος Παντελής Παντελίδης που μπήκε σαν κομήτης στο ελληνικό τραγούδι, κάνοντας κυριολεκτικά θραύση, έφυγε με το ίδιο ξαφνικά. Και άδοξα, τη στιγμή της απογείωσής του.

Τα δύο κορίτσια που επέβαιναν στο τζιπ του Παντελή Παντελίδη τραυματίστηκαν, η Φρόσω Κυριάκου πιο ελαφριά, η Μίνα Αρναούτη πιο βαριά. Εμεινε σε καταστολή, έκανε πολλαπλά χειρουργεία, έμεινε στο νοσοκομείο για μήνες

Το αυτοκίνητο

Όσον αφορά στο αυτοκίνητο που οδηγούσε εκείνο το μοιραίο πρωινό, αυτό ήταν μια Mercedes-AMG ML63 του 2008, η οποία εφοδιάζεται με βενζινοκινητήρα 6,2 V8, που αποδίδει 510 PS κι έχει μέγιστη ροπή 64,2 kgm! Διαθέτει το 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο της Mercedes, ενώ οι επιδόσεις του τετρακίνητου SUV είναι… τρομακτικές παρά το ογκώδες – βαρύ αμάξωμά του. Η διαδικασία επιτάχυνσης 0-100 km/h καλύπτεται σε μόλις 4,4 sec (επιδόσεις διθέσιων supercars). Η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h.

Τζώρτζης Μονογυιός: Νεκρός στην πρώτη βόλτα με την Ferrari

Απέραντη θλίψη προκάλεσε στην οικογένειά του και στους φίλους του ο αιφνίδιος χαμός του Τζώρτζη Μονογυιού στο τροχαίο-σοκ με τη Ferrari στη Βούλα μετά τις 9 το βράδυ της Πέμπτης 13/01/2022.

Ο 45χρονος Τζώρτζης Μονογυιός, αδερφός της βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κατερίνας Μονογυιού, μαζί με τη σύζυγό του Αθηνά Κοντοπάνου είχαν μόλις λίγα λεπτά πριν επιβιβαστεί στην κόκκινη Ferrari Pista που είχαν παραλάβει μόλις από αντιπροσωπεία αυτοκινήτων στη Βούλα.

Κατευθύνονταν στο σπίτι τους στη Βουλιαγμένη, ενώ τους ακολουθούσαν δύο φίλοι τους ακόμη, οι οποίοι επέβαιναν σε μια Porsche επίσης ιδιοκτησίας του Μονογυιού, που είδαν μπροστά στα μάτια τους να συμβαίνει το τροχαίο-σοκ και ήταν και εκείνοι που τους τράβηξαν έξω από το αυτοκίνητο.

Σε κάποιο σημείο της διαδρομής από Βούλα προς Βουλιαγμένη ο 45χρονος Τζώρτζης Μονογυιός έχασε τον έλεγχο της Ferrari με το τραγικό αποτέλεσμα. Η σύζυγός του ανασύρθηκε έχοντας τις αισθήσεις της, βαριά τραυματισμένη, χωρίς, ωστόσο, να κινδυνεύει η ζωή της. Φέρει κατάγματα και εγκαύματα και νοσηλεύεται στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, όπου αναμένεται τις επόμενες ώρες να χειρουργηθεί.

Οι φίλοι του ζευγαριού έβγαλαν έξω από τη φλεγόμενη Ferrari και τον Τζώρτζη Μονογυιό. Ο 45χονος δεν είχε τις αισθήσεις του και έφερε κάποια εγκαύματα. Μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Η σορός του Τζώρτζη Μονογιού φέρει πολλαπλά κατάγματα σε όλο το σώμα, κάποια εκ των οποίων ανοιχτά. Μάλιστα φέρει έντονα εγκαύματα στο πρόσωπο και ακόμη κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Τις επόμενες ώρες η σορός του Τζώρτζη Μονογυιού θα μεταφερθεί στην ιατροδικαστική υπηρεσία για νεκροτομή, η οποία αναμένεται να ρίξει περισσότερο φως στα αίτια του θανάτου του 45χρονου επιχειρηματία

Το αυτοκίνητο

Ο Τζώρτζης Μονογυιός οδηγούσε υπεραυτοκίνητο με 700 ίππους και τελική 340χλμ/ώρα. Το είχε παραγγείλει από τη Γερμανία και ήταν να το παραλάβει στις 17 Ιανουαρίου. Τελικά το παρέλαβε στις 12 Ιανουαρίου και χθες το πήρε για την πρώτη του βόλτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για τη Ferrari 488 Pista που αποτελεί γνήσιο εκπρόσωπο και εκφραστή της φιλοσοφίας της ιταλικής εταιρείας, ενώ η απόκτηση της αποτελεί μακρινό όνειρο για τους περισσότερους. Για να το αγοράσει ο άτυχος Τζώρτζης Μονογυιός πούλησε το προηγούμενο πολυτελές και πανάκριβο όχημα του, μια Lamborghini Aventador.

To εκρηκτικό ιταλικό μοντέλο της Ferrari 488 Pista παίρνει ζωή από έναν οκτακύλινδρο κινητήρα, 4.000 cc με δύο τούρμπο και αποδίδει 710 ίππους. Η 488 Pista βγήκε στην παραγωγή για να είναι το γρηγορότερο αυτοκίνητο της εταιρίας στην πίστα. Βγαλμένη μέσα από την αγωνιστική εμπειρία της Ferrari προσφέρει συγκλονιστικές επιδόσεις με το 0-100 χλμ/ώρα σε 2,85 δευτερόλεπτα και την τελική της να αγγίζει τα 340 χλμ./ώρα. H τελική αυτή ταχύτητα είναι ιδιαίτερα υψηλή για ένα αυτοκίνητο που έχει σχεδιαστεί για γρήγορους γύρους στην πίστα, κάτι που σημαίνει ότι η αεροδυναμική του δεν είναι για μέγιστες ταχύτητες αλλά για καλύτερη συμπεριφορά σε πιο χαμηλές ταχύτητες στις στροφές της πίστας.

topontiki

banner-article

Ροη ειδήσεων