Κοινωνία Κορωνοϊός

Γιατρός στο “Παπανικολάου” έχασε τις αισθήσεις της από την κούραση

——-

Μία συνάδελφός μου έχασε τις αισθήσεις της κατά τη διάρκεια της νύχτας. Απόψε. Και χρειάστηκε να τη μεταφέρουμε στο τμήμα επειγόντων περιστατικών για πρώτες βοήθειες. Μεγάλη εξουθένωση του προσωπικού. Έξω από τα όρια, όχι στα όρια. Και από την άλλη μεριά μεγάλη απογοήτευση που δεν βρίσκεται ένα κονδύλιο γι΄ αυτούς τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής.

——————-

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τα νοσοκομεία της χώρας λόγω της πίεσης από τα χιλιάδες νέα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφονται καθημερινά, σε συνδυασμό την εγκληματική κυβερνητική πολιτική που δεν κάνει μόνιμες προσλήψεις υγειονομικών και δεν ενισχύει ουσιαστικά το δημόσιο σύστημα Υγείας.

Δραματική είναι η κατάσταση κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές να βρίσκονται στα όρια της εξουθένωσης. Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι το περιστατικό που αποκάλυψε στο Open ο Νίκος Καπραβέλος με συνάδελφό του να χάνει τις αισθήσεις της από κόπωση και να μεταφέρεται στο τμήμα επειγόντων περιστατικών για να λάβει ιατρική φροντίδα.

«Δεν είμαστε καλά. Να σας πω πως τελειώνουμε (σ.σ. την εφημερία); Πενήντα εισαγωγές περίπου μέχρι πριν από λίγο. Έχουν γεμίσει όλες οι απλές κλίνες στο νοσοκομείο μας. Μεγάλη προσέλευση. Πολύ μεγάλη διασπορά. 100% η πληρότητα στις κλίνες ΜΕΘ. Ευτυχώς δεν χρειάστηκε να διασωληνώσουμε κάποιον στους θαλάμους ή τα χειρουργεία. Η πίεση όμως είναι αφόρητη.

Μία συνάδελφός μου έχασε τις αισθήσεις της κατά τη διάρκεια της νύχτας. Απόψε. Και χρειάστηκε να τη μεταφέρουμε στο τμήμα επειγόντων περιστατικών για πρώτες βοήθειες. Μεγάλη εξουθένωση του προσωπικού. Έξω από τα όρια, όχι στα όρια. Και από την άλλη μεριά μεγάλη απογοήτευση που δεν βρίσκεται ένα κονδύλιο γι΄ αυτούς τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής. Όχι μόνο για μας τους γιατρούς, κυρίως για τους νοσηλευτές. Όχι για τίποτα άλλο, αλλά γιατί αυτό το μπόνους ένα πριμ που σημαίνει μία παραγωγικότητα έξω από κάθε λογική δική σας. Δεν την έχετε δει. Δεν την ζείτε την κατάσταση μέσα στα νοσοκομεία. Άνθρωποι που χάσανε τον ύπνο τους. Νοσήσανε» είπε ο διευθυντής της ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος μιλώντας στο Open και την εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει».

banner-article

Ροη ειδήσεων