Κορωνοϊός

Κορονοϊός: Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ για την επίταξη γιατρών σε Μακεδονία, Θράκη και Θεσσαλία

………..

Δημοσιεύτηκε το πρωί της Πέμπτης το ΦΕΚ το οποίο προβλέπει μεταξύ άλλων την επίταξη των ιδιωτών γιατρών που θα ριχτούν στη μάχη του ΕΣΥ κατά της πανδημίας του κορονοϊού.

Με αυτό τον τρόπο στην ουσία ξεκινά η επίταξη των ιδιωτών γιατρών που θα καλύψουν τα μεγάλα κενά που υπάρχουν στα νοσοκομεία της χώρας.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ δίδεται εξουσιοδότηση στον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη και την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα, για την επίταξη προσωπικών υπηρεσιών ιατρών παθολόγων, πνευμονολόγων και γενικών ιατρών, για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19.

Δείτε ΕΔΩ το ΦΕΚ 

Κορονοϊός – Τρομάζουν οι αριθμοί: Δέκα ασθενείς 18-39 ετών έχασαν τη ζωή τους σε δύο εβδομάδες – Εντείνεται η διασπορά και στην Αττική

Κορονοϊός: Αυξανόμενος είναι ο αριθμός των νέων που χάνουν τη ζωή τους λόγω κορονοϊού, υπενθυμίζοντας πως κανείς δεν είναι άτρωτος και όλοι χρειάζεται να εμβολιαστούν προκειμένου να προστατευτούν από βαριές επιπλοκές της Covid-19, κίνδυνο για νοσηλεία σε Εντατική και θάνατο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, δέκα νέοι μεταξύ 18 και 39 ετών έχασαν τη ζωή τους σε διάστημα δύο εβδομάδων εξαιτίας της Covid-19. Αυτή η ηλικιακή ομάδα αντιπροσωπεύει το 0,8% του συνόλου των θανάτων που έχουν καταγραφεί από την αρχή της πανδημίας στην Ελλάδα. Το συντριπικό ποσοστό (83,4%) των θανάτων αφορά σε πολίτες από 65 ετών και πάνω, που έχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες να διασωληνωθούν και να χάσουν τη ζωή τους εξαιτίας του κορονοϊού. Για αυτό και οι επιστήμονες επιμένουν στην επιτακτική ανάγκη εμβολιασμού αυτών των ατόμων που είναι ανεμβολίαστοι αλλά και χορήγησης τρίτης δόσης για όσους έχει παρέλθει ένα εξάμηνο από τη δεύτερη δόση ώστε να διατηρήσουν την άμυνά τους.

Εως και χθες διασωληνωμένοι νοσηλεύονταν 19 νέοι 18-39 ετών, ποσοστό 3,4% του συνόλου των διασωληνωμένων ασθενών. Πάρα πολλοί ασθενείς που είναι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας είναι μεταξύ 40 και 64 ετών (44,6%), ηλικιακή ομάδα που μαζί με τους νεότερους 18-39 ετών “οδηγούν” την πανδημία καθώς καταγράφουν το μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων. Η συντριπτική πλειονότητα των ασθενών αυτών στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι. Ειδικότερα, από σύνολο 561 ασθενών που νοσηλεύονταν έως χθες το μεσημέρι διασωληνωμένοι στα νοσοκομεία, οι 466 (83,07%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 95 (16,93%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Η επίδραση του τέταρτου κύματος στον ανεμβολίαστο πληθυσμό έχει οδηγήσει σε ισχυρή πίεση τα νοσοκομεία. Το σύνολο των νοσηλευόμενων έχει ξεπεράσει τις 4000 με την κατάσταση να είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη σε βόρεια Ελλάδα και Θεσσαλία, αλλά έχει ξεκινήσει να πιέζεται και η Αττική.
Τα κρούσματα των τελευταίων ημερών στο Λεκανοπέδιο ξεπερνούν κατά πολύ τα αντίστοιχα της Θεσσαλονίκης, που είχαν την … πρώτη θέση στον επιδημιολογικό χάρτη τον περασμένο μήνα.

Κορονοϊός: Εντείνεται η διασπορά και στην Αττική

Στην Αττική χθες εντοπίστηκαν 1632 νέα κρούσματα, σχεδόν 500 από τα οποία (συγκεκριμένα, 495) μόνο στο κέντρο της Αθήνας. Την ίδια στιγμή, προχθές ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ για το Λεκανοπέδιο … 2025 μολύνσεις, αριθμός που είχε να καταγραφεί από το τέλος του περασμένου Μαρτίου όταν η Αττική ήταν στη “δίνη” του τρίτου κύματος και τα νοσηλευτικά ιδρύματα σε “κόκκινο συναγερμό”. Για την ώρα νοσοκομείο αποκλειστικής χρήσης κορονοϊού στην Αττική είναι το “Σωτηρία”, ωστόσο εάν η κατάσταση πιεστεί και άλλο, θα μετατραπούν και άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα σε only covid όπως έχει συμβεί και στο προηγούμενο επιδημικό κύμα.

eleftherostypos

banner-article

Ροη ειδήσεων