Κορωνοϊός

Κορωνοϊός / Καπραβέλος: Όλοι ανεμβολίαστοι στις ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Παπανικολάου»

———-

Την ήδη δραματική κατάσταση που επικρατεί στα περισσότερα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας και ειδικά της Θεσσαλονίκης, περιέγραψε το πρωί της Τετάρτης ο διευθυντής ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος.

Όπως σημείωσε, η θνητότητα στις εντατικές του νοσοκομείου έχει φτάσει στο 70% ενώ το σύνολο των ασθενών που νοσηλεύονται σε αυτές είναι ανεμβολίαστοι.

Όπως είπε ο Νίκος Καπραβέλος, οι περισσότεροι δεν πιστεύουν ότι ο κορωνοϊός θα τους δημιουργήσει προβλήματα και πηγαίνουν στο νοσοκομείο πάρα πολύ αργά ακόμη και μετά από 3 εβδομάδες από τη νόσηση.

«Δεν μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα με τους ανεμβολίαστους, είναι μπετόν, είναι παγόβουνο», τόνισε ο Ν. Καπραβέλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Είναι μια μικρή εικόνα από ένα νοσοκομείο τεράστιο που δίνει μεγάλη μάχη αυτή τη στιγμή για να κρατήσει όρθιο ένα σύστημα υγείας», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο καθηγητής πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης εξήγησε ότι σε ένα μεγάλο βαθμό η αλματώδης αύξησης του αριθμού των κρουσμάτων οφείλεται στο ρεκόρ επιτήρησης με πάνω από 400.000 διαγνωστικά τεστ.

«Αυτό που κάνουμε τώρα έπρεπε να το έχουμε κάνει πολύ καιρό πριν», τόνισε ο καθηγητής.

Μάλιστα, δεν απέκλεισε να αυξηθούν και άλλο τα κρούσματα λέγοντας χαρακτηριστικά «να παρακαλάμε να μείνουν σταθερά».

Σημείωσε επίσης ότι έχει σημασία να δούμε τι ποσοστό των κρουσμάτων μετατρέπονται σε νοσηλείες.

Τέλος, έκρουσε καμπανάκι για περιοχές χαμηλό εμβολιαστικό ποσοστό φέρνοντας ως παράδειγμα τη Λάρισα αλλά και τη Βόρεια Ελλάδα όπου οι γύρω νομοί πιέζουν το υγειονομικό σύστημα της Θεσσαλονίκης.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας