Κοινωνία

Ντόρα Μπακογιάννη: «Δεν θα το βάλω κάτω – Θα δώσω κι αυτήν την μάχη»

………………

Πρώτη δημόσια εμφάνιση της Ντόρας Μπακογιάννη μετά την γνωστοποίηση ότι πάσχει από καρκίνο. «Ελπίζω να είναι η τελευταία ατυχία στη ζωή μου» επεσήμανε.

Η βουλευτής της ΝΔ φάνηκε αισιόδοξη και εξέφρασε δημόσια την ευγνωμοσύνη της για «αυτό το απίστευτο κύμα συμπαράστασης» που έχει λάβει από το πρωί. Παράλληλα υπογράμμισε πως «ένα δημόσιο πρόσωπο που έχει κάνει χιλιόμετρα στην πολιτική», έχει την υποχρέωση να πει την αλήθεια και για τα θέματα υγείας του και «να στείλει ένα μήνυμα» και σε όλους τους άλλους, που περνάνε το ίδιο πρόβλημα, «ότι δεν είναι μόνοι τους».

«Και ότι ο καρκίνος είναι μια αρρώστια, η οποία πολεμιέται σήμερα ακόμη περισσότερο από το παρελθόν» συνέχισε η κ. Μπακογιάννη, σημειώνοντας πως «έχει κάνει πάρα πολλά βήματα η επιστήμη».

Φανερά αποφασισμένη, «δεν θα το βάλουμε κάτω. Θα δώσουμε και αυτήν την μάχη» δήλωσε η πρώην υπουργός, σχολιάζοντας ακόμη πως «εμένα δεν είναι η πρώτη ατυχία στη ζωή μου». «Ελπίζω όμως να είναι η τελευταία και να μπορέσω και από αυτήν την προσπάθεια να βγω πιο δυνατή», τόνισε η ίδια.

Μάλιστα, επανέλαβε αρκετές φορές τις ευχαριστίες της για τα μηνύματα συμπαράστασης από «όλους τους πολιτικούς χώρους», τα οποία, όπως είπε, «είναι τόσο πολύ συγκινητικά και μου δίνουν τόσο πολύ δύναμη που είμαι ιδιαίτερα ευγνώμων σήμερα».

Μάλιστα ο οικοδεσπότης της συζήτησης, Δ. Καιρίδης απευθυνόμενος στην κ. Μπακογιάννη είπε «τι παλικάρι είσαι», καθώς αποκάλυψε ότι το βράδυ της Κυριακής την ρώτησε αν θα ήθελε να ακυρώσει την παρουσία της στην εκδήλωση λόγω της διάγνωσης της ασθένειάς της, με την κ. Μπακογιάννη να απαντά «θα αστειεύεσαι!».

news247