Βέροια Ρεπορτάζ

Βέροια: Απεργία εκπαιδευτικών / Μεγάλο ποτάμι φουσκωμένο η οργή των φορέων της Δημόσιας Εκπαίδευσης

—–

Μια πολύ μεγάλη συγκέντρωση πραγματοποίησαν σήμερα οι Εκπαιδευτικές Ενώσεις της Ημαθίας, που ανάλογη είχαμε να δούμε εδώ και πολλά χρόνια, όπως και η πορεία που ακολούθησε ένα «ποτάμι οργής φουσκωμένο»

Ενεργό συμμετοχή στη συγκέντρωση και πορεία με δικό τους μπλοκ είχαν μαθητές της Βέροιας.  Τη στήριξή τους στον αγώνα των εκπαιδευτικών εκδήλωσαν και με την παρουσία τους, εκπρόσωποι του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ το οποίο μάλιστα είχε καλέσει τους εκπαιδευτικούς σε απεργία, σύλλογοι γονέων, εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου Νάουσας, του  Σωματείου Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Ημαθίας- Πέλλας, του Αγροτικού Συλλόγου Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας».

Χαιρετισμό στους συγκεντρωμένους απήύθυναν: Εκπρόσωπος των μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ Βέροιας Χρήστος Καλημάνης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Νάουσας Σωτήρης Σταμάτης και η  Σταυρούλα Μιχαηλίδου από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας. Την κεντρική ομιλία έκανε η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ημαθίας Χαρά Αξούριστου.

Όλοι οι ομιλητές στάθηκαν στα σοβαρά και μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Δημόσια Εκπαίδευση, τα οποία μάλιστα λόγω της πανδημίας έχουν ενταθεί.

Οι μειωμένες δαπάνες για τη δημόσια εκπαίδευση, τα μεγάλα κενά εκπαιδευτικών, ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα, που είναι πολύ μεγάλος, μ’ αποτέλεσμα να μην είναι εφικτά ούτε τα μέτρα προστασίας, οι μονομερείς αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας και η παντελής έλλειψη διαλόγου, τον οποίο οι εκπαιδευτικοί επιζητούν, η λεγόμενη «αξιολόγηση», η οποία θα οδηγήσει στην κατηγοριοποίηση των σχολείων, στα σχολεία επιχειρήσεις και άλλα.

Μετά τις ομιλίες ακολούθησε δυναμική πορεία-ποταμός στους κεντρικούς δρόμους της Βέροιας, στέλνοντας ένα δυνατό μήνυμα αντίστασης προς το Υπουργείο και την Κυβέρνηση.

 far

Φωτογραφίες: faretra.info

Σημείωση Φαρέτρας: Την ομιλία του εκπροσώπου των μαθητών στη συγκέντρωση μπορείτε να τη διαβάσετε ΕΔΩ

Την ομιλία της Προέδρου της ΕΛΜΕ Ημαθίας ΕΔΩ

Της εκπροσώπου του ΣΕΠΕ Ημαθίας ΕΔΩ

 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας