Αθλητικά Κοινωνία

Λέσβος: Ιερέας δρομέας τρέχει με το ράσο του σε αγώνες και κερδίζει μετάλλια

———-

Στη σκυταλοδρομία με το γύρο της Λέσβου, που διοργάνωσαν οι Lesvos Runners συμμετείχε την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου, το μεσημέρι, ο ιερέας του Μεσαγρού, πατήρ Νικόλαος Καστρινός, ο οποίος στα 53 του χρόνια, συνεχίζει να εκπλήσσει με τις αθλητικές του επιδόσεις του.

Ο “φτερωτός ιερέας του Αιγαίου” φορώντας το ράσο έτρεξε σήμερα από το Πέραμα έως το Ντίπι, μια απόσταση δέκα περίπου χιλιομέτρων, στέλνοντας μήνυμα, ότι η ιεροσύνη και ο αθλητισμός μπορούν να συμβαδίσουν.

Για τον πάτερ Νικόλαο ο αθλητισμός είναι στάση ζωής, ενώ σε ζωντανή σύνδεση από το χωριό του στην Ευρειακή της Γέρας, εξηγεί στη εκπομπή ΕΡΤ Σαββατοκύριακο, ότι ο αθλητισμός και η ιεροσύνη είναι δύο έννοιες, που μπορούν να συνυπάρξουν αρμονικά.

Πριν από λίγες ημέρες συμμετείχε στην διοργάνωση lake run στα Ιωάννινα και στην ηλικιακή του κατηγορία, βγήκε τρίτος, κερδίζοντας το χάλκινο μετάλλιο.

Ο ιερέας από τα δεκατρία του χρόνια ασχολήθηκε με τον αθλητισμό, ενώ οι πρώτες διακρίσεις ήρθαν, όταν ήταν φοιτητής στη Ριζάρειο Εκκλησιαστική Σχολή και έκανε προπονήσεις στο Ολυμπιακό Στάδιο. Μετά τη χειροτονία συνέχισε τον αθλητισμό με προπονητή τον γυμναστή Γιώργο Πανσεληνά, ενώ για πρώτη φορά συμμετέχει σε πανελλήνιους αγώνες το 2010, με την υποστήριξη του Μητροπολίτη Μυτιλήνης κ.κ. Ιακώβου.

Η μεγαλύτερη του διάκριση ήταν το χάλκινο στους βαλκανικούς αγώνες στα 1.500 μέτρα, ενώ μέχρι σήμερα έχει συμμετάσχει σε δεκάδες πανελλήνιες και τοπικές διοργανώσεις.

Έχει δύο παιδιά το Στρατή, που σπουδάζει φωτογραφία στα Γιάννενα και τη Μαρία-Μαγδαληνή, μαθήτρια της 3ης Λυκείου, η οποία αγαπάει τον αθλητισμό και τον βοηθάει στις προπονήσεις του.

Φωτογραφίες: Στρατής Καστρινός και Ηλίας Μωχάμετ

 ertnews.gr

banner-article

Ροη ειδήσεων