Απόψεις Βέροια

Κίνητρο υποψηφιότητας / Η “κοινωνική προσφορά” ή ο καυγάς για το… πάπλωμα!

———

Τεύκρος

Τελικά ποιο είναι το κίνητρο αυτών που θέτουν υποψηφιότητα για δημόσιες θέσεις   στις οποίες υπάρχει αντιμισθία;

Οι ίδιοι επικαλούνται,  και προσπαθούν να πείσουν γι αυτό, ότι είναι η διάθεση για προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.

Όμως τα έργα και οι ημέρες τους άλλα αποδεικνύουν.

Ας μην πάμε μακριά κι ας παραμείνουμε  στη τελευταία δεκαετία. Ενώ ο λαός με γρήγορους  ρυθμούς φτωχοποιείται -οι μισθοί μειώνονται δραματικά, η ανεργία χτύπησε κόκκινο- οι βουλευτές απολαμβάνουν υψηλούς μισθούς και άλλα μπόνους από επιτροπές κλπ, κλπ… (1)

Η τρόικα, οι θεσμοί, οι δανειστές, η ΕΕ,  όχι μόνο δεν έχουν αντίρρηση, αλλά τους επιβραβεύουν, όπως ο έξυπνος επιχειρηματίας τον άξιο υπάλληλό  του.

Βέβαια, η προσφορά στους παραπάνω δεν είναι αμελητέα, όταν  φτάνεις  να ξεπουλάς όσο-όσο την πατρίδα σου, ενώ εσύ δηλώνεις ότι… την υπηρετείς!

Πόσοι απ’ αυτούς εξέρχονται φτωχότεροι από τη Βουλή;

Οι παραπάνω σκέψεις διατυπώθηκαν με αφορμή μία ακόμη πράξη παραίτησης, χθες,  δημοτικού συμβούλου Βέροιας, από την πλειοψηφούσα παράταξη, επειδή δεν δόθηκε η υποσχεθείσα  θέση αντιδημάρχου και η «προίκα» φυσικά της αντιμισθίας που τη συνοδεύει.

Παλιότερα, άλλος παραιτηθείς για τον ίδιο λόγο είχε πει: «εμένα δεν μου δόθηκε η θέση, ενώ  άλλοι είχαν βγάλει ένα σωρό λεφτά ως αντιδήμαρχοι». (2)

Προφανώς  και  η πλειοψηφία των δήμων, επειδή μια ομάδα εκλεγμένων «βγάζει  ένα σωρό λεφτά»  ακολουθούν την πεπατημένη!

Γι αυτό δεν ακούγονται φωνές από τις πλειοψηφίες, γι αυτό λένε ναι σε όλα, γι αυτό γέμισε το Βέρμιο  και τ’ άλλα τα βουνά με αιολικά, γι αυτό  στις πόλεις  πλήθυναν τα  άχρηστα «έργα», γι αυτό οι «Δημοτικές Αρχές»  κατάντησαν απλοί διαχειριστές και τίποτα άλλο.

Γι αυτό οι υποψήφιοι ξοδεύουν – επενδύουν  όχι ευκαταφρόνητα ποσά για την εκλογή τους.

Και εδώ πάλι επαναλαμβάνεται το ίδιο ερώτημα.  Πόσοι απ’ αυτούς , τους διαχειριστές,  βγαίνουν φτωχότεροι από τα δημοτικά συμβούλια; (3)

Για να καταλήξουμε: Οι έχοντες την εξουσία έχουν κάθε λόγο να αμείβουν πλουσιοπάροχα τους διαχειριστές της!

  1. Οφείλουμε να υπενθυμίσουμε ότι το ΚΚΕ έκανε επανειλημμένα πρόταση για μειώσεις των αμοιβών βουλευτών αλλά δεν είχε καμία τύχη.

  2. Τα χρήματα, που είναι καθόλου ευκαταφρόνητα, για δημάρχους αντιδημάρχους , προέδρους επιτροπών κλπ, προβλέπονται από το νόμο.

  3. Χωρίς, βέβαια, να αγνοούμε ότι υπάρχουν φωτεινές εξαιρέσεις.

banner-article

Ροη ειδήσεων