Κόσμος

Καμπούλ: Εικόνες σοκ από το αεροδρόμιο / 600 άνθρωποι στοιβαγμένοι σε στρατιωτικό αεροσκάφος

——

Ούτε οι χειρότεροι εχθροί των ΗΠΑ θα μπορούσαν να διανοηθούν ένα τόσο ταπεινωτικό φινάλε στον πιο μακρύ πόλεμο της ιστορίας τους.

Η απελπισία των Αφγανών να ξεφύγουν από την καταδυνάστευση των Ταλιμπάν τους οδηγεί σε απονενοημένες πράξεις, όπως είναι το να γαντζωθούν στις ρόδες των αεροσκαφών που απογειώνονται.

Βίντεο που κάνει τον γύρο του Διαδικτύου εμφανίζει ανθρώπους να πέφτουν από αεροσκάφος που φεύγει από το αεροδρόμιο Χαμίντ Καρζάι της Καμπούλ.

Πρόκειται για τα μικρά μαύρα σημάδια που φαίνονται να πέφτουν από το αεροπλάνο την ώρα που εκείνο κερδίζει ύψος.

Πέντε άνθρωποι πέθαναν χθες νεκροί στο αεροδρόμιο. Πληροφορίες αυτήκοων μαρτύρων κάνουν όμως λόγο για πτώση τριών ανθρώπων που έκαναν τρομακτικό θόρυβο όταν έπεφταν στο έδαφος.

Αφγανιστάν: 600 Άνθρωποι «στοιβαγμένοι» σε στρατιωτικό αεροσκάφος των ΗΠΑ

Ο διάδρομος, τον οποίο είχαν καταλάβει Δευτέρα χιλιάδες απελπισμένοι Αφγανοί που ήθελαν απεγνωσμένα να φύγουν από την πρωτεύουσα μετά την κατάληψή της από τους Ταλιμπάν, μπορεί να χρησιμοποιηθεί καθώς το πλήθος απομακρύνθηκε, σύμφωνα με τον αξιωματούχο.

Χαρακτηριστική του όγκου του πλήθους που προσπαθεί απεγνωσμένα να εγκαταλείψει το Αφγανιστάν τα τελευταία 24ωρα είναι μια φωτογραφία που κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Σε αυτή απεικονίζονται περισσότεροι από 600 Αφγανοί και Αφγανές «στοιβαγμένοι» σε ένα πελώριο φορτηγό αεροσκάφος της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο αναχώρησε από το διεθνές αεροδρόμιο της Καμπούλ το βράδυ της Κυριακής.

banner-article

Ροη ειδήσεων