Αθλητικά Βέροια

Βέροια – Βόλεϊ: Η κούπα για τον φιναλίστ Φοίνικα Σύρου και μετάλλια για τον Φίλιππο του Λιγκ Καπ “Ν. Σαμαράς”

———-

Δελτίο Τύπου Φίλιππου Βέροιας

Μπορεί η πολυπόθητη κατάκτηση του τροπαίου του Λιγκ Καπ «Ν. Σαμαράς» να μην ήρθε για τον ΑΠΣ Φίλιππο Βέροιας στον κυριακάτικο τελικό του ΔΑΚ Δ. Βικέλας με τον δευτεραθλητή της Volley League, Φοίνικα Σύρου ΟΝΕΧ, ωστόσο η ιστορική συμμετοχή των «ερυθρόλευκων της Βέροιας» στον σημαντικό θεσμό του ελληνικού βόλεϊ, ήταν το επιστέγασμα μιας “μαγικής” χρονιάς για την ομάδα και το βόλεϊ της Ημαθίας, εν μέσω κορονοϊού, τραυματισμών και άλλων δύσκολων στιγμών.

Η ομάδα του Σωκράτη Τζιουμάκα, δίχως την περίφημη τύχη του πρωτάρη στο πλάι της, αλλά με όπλα τη μαχητικότητα και το πάθος της για διάκριση, τα’ δωσε όλα για να κάνει υπερήφανo τον κόσμο της Βέροιας, αλλά «λύγισε» με 1-3 (15-25, 21-25, 25-22, 20-25) στην πίεση της «πειρατικής» παρέας του Σλοβένου MVP της διοργάνωσης. Λίγες ώρες πριν τους έξαλλους πανηγυρισμούς για τον δεύτερο τίτλο τους στο θεσμό, οι Συριανοί είχαν αποκλείσει με 3-0 σετ τον πρωταθλητή Ολυμπιακό.

Την απονομή στους νικητές έκαναν ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ Παντελής Ταρνατόρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΝΕΧ Πάνος Ξενοκώστας.

Παρόλα αυτά από τη φετινή ιστορική φιέστα του φάιναλ φορ Λιγκ Καπ «Ν. Σαμαράς» της Βέροιας, ο ΑΠΣ Φίλιππος Βέροιας δεν έφυγε με… άδεια χέρια. Έκτος από τα μετάλλια για την ιστορική 2η θέση, που κρέμασαν στο στήθος τους τα μέλη της διοίκησης, οι αθλητές και το τεχνικό επιτελείο, στη «γιορτή του βόλεϊ» που διοργάνωσε η ΕΣΑΠ με συνδιοργανωτή το Δήμο Βέροιας, απονεμήθηκε στην ομάδα μας η «κούπα» των περσινών πρωταθλητών της Α2 Ανδρών. Απονομή, που αν και καθυστέρησε περίπου έναν χρόνο λόγω της πανδημίας, σκόρπισε κύματα συγκίνησης, στα μέλη της τωρινής, αλλά και παλιούς αθλητές, που γνώρισαν δικαιολογημένα την αποθέωση από την κερκίδα.

Επειδή όμως μετά την κατάληψη της 7ης θέσης στη Volley League και τον τίτλο του φιναλίστ στο Λιγκ Καπ «Ν. Σαμαράς», όπως λέει κι ο λαός μας «τρώγοντας έρχεται η όρεξη», ο προέδρος του ΤΑΑ ΑΠΣ Φιλίππου Βέροιας, Δημήτρη Πιτούλιας και τα μέλη της διοίκησης βάζουν ενόψει της νέας σεζόν ακόμη πιο ψηλά τον πήχη».

Με «προίκα» τις ανεκτίμητες εμπειρίες από την παρθενική χρονιά στην κορυφαία επαγγελματική κατηγορία του ελληνικού βολεϊ, οι «ερυθρόλευκοι της Βέροιας», αφού έπεισαν με την πορεία τους και τον πιο δύσπιστο οπαδό τους, πως «ήρθαν για να μείνουν», αρχίζουν από αύριο κιόλας να σχεδιάζουν μεθοδικά τα πλάνα τους για τη νέα αγωνιστική χρονιά, ώστε με την έμπρακτη στήριξη τοπικών φορέων, χορηγών, αλλά και τη «ζεστή αγκαλιά» του απλού φίλαθλου κόσμου της Ημαθίας, να παρουσιαστούν ακόμη καλύτεροι και πιο ανταγωνιστικοί με τη νέα σεζόν.

Διακύμανση του τελικού:
1ο σετ: 6-8, 13-16, 15-21, 15-25
2ο σετ: 7-8, 16-15, 20-21, 21-25
3ο σετ: 8-2, 16-9, 21-14, 25-22
4ο σετ: 5-8, 9-16, 15-21, 20-25

*Οι πόντοι του Φίλιππου Βέροιας προήλθαν από 1 άσσο, 42 επιθέσεις, 7 μπλοκ και 31 λάθη αντιπάλων και του Φοίνικα ΟΝΕΧ προήλθαν από 8 άσσους, 53 επιθέσεις, 12 μπλοκ και 24 λάθη αντιπάλων.
Τα σετ: 1-3 (15-25, 21-25, 25-22, 20-25)

Α.Π.Σ. ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ (Σωκράτης Τζιουμάκας): Μαυροβουνιώτης 8 (5/18 επ., 1 άσσος, 2 μπλοκ, 48% υπ. – 20% άριστες), Προύσαλης, Γάτσης 8 (5/9 επ., 3 μπλοκ), Τζιουμάκας Γ. 20 (20/44 επ.), Στουντζίνσκι 9 (9/17 επ., 46% υπ. – 25% άριστες), Φερέλ 5 (3/6 επ., 2 μπλοκ) / Μπουράκης (λ, 36% υπ. – 9% άριστες), Μιχελάκης (λ, 75% υπ. – 25% άριστες),

Γραμμενούδης, Τζιουμάκας Στ. (17% υπ. – 0% άριστες), Αρτακιανός.
Α.Ο. ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ ΟΝΕΧ (Ιγκόρ Γιούρισιτς): Μπράουν 14 (9/13 επ., 5 μπλοκ), Ράιτς 12 (7/25 επ., 5 άσσοι), Πρωτοψάλτης 16 (12/24 επ., 2 άσσοι, 2 μπλοκ, 89% υπ. – 44% άριστες), Παπαγγελόπουλος 6 (5/7 επ., 1 μπλοκ), Ράντκε 3 (1/3 επ., 2 μπλοκ), Στερν 22 (19/25 επ., 1 άσσος, 2 μπλοκ, 74% υπ. – 26% άριστες) / Γκαράς (λ, 59% υπ. – 26% άριστες), Μήλης.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Σωκράτης Τζιουμάκας (προπονητής ΑΠΣ Φίλιππου Βέροιας): «Δεν είναι κακό να κάνεις όνειρα. Ήταν όνειρο για εμάς μήπως μπορέσουμε να κάνουμε άλλη μία υπέρβαση. Πήραμε ένα σετ, αλλά δίκαια νίκησε ο Φοίνικας. Η Σύρος έχει από τα μεγαλύτερα μπάτζετ με ποιοτικούς παίκτες. Είχαν καλό σερβίς, μας πίεσαν στην υποδοχή και δεν μας άφησαν περιθώριο αντίδρασης. Από αύριο θα ηρεμήσουμε λίγο και θα ετοιμαστούμε για τη νέα σεζόν».

Ο Κώστας Προύσαλης (αρχηγός-πασαδόρος Α.Π.Σ. Φίλιππου Βέροιας): «Συγχαρητήρια στο Φοίνικα, ήταν το τουρνουά τους. Έπαιξαν εκπληκτικά και χθες και σήμερα. Όταν φτάνεις σε έναν τελικό, δεν θέλεις τίποτα άλλο, από την “κούπα”. Κάναμε την προσπάθειά μας εμείς και πήραμε αυτό που αξίζαμε. Ήταν δύσκολη και περίεργη σεζόν και αυτό που λέμε ότι ήρθαμε για να μείνουμε, θα το δούμε και του χρόνου. Πρέπει να κρατήσουμε έναν κορμό από τη φετινή ομάδα και να ενισχυθούμε.

Συγχαρητήρια σε όλους στην ομάδα, τον πρόεδρο Δημήτρη Πιτούλια, το γενικό αρχηγό, Λεωνίδα Ξανθόπουλο, τον team manager, Δημήτρη Αναστασίου, τον φυσιοθεραπευτή μας, Κωνσταντίνο Κορωνά, τον φροντιστή μας, Άκη Στεργιόπουλο, τον Υπεύθυνο Τύπου της ομάδας, Ηλία Παπαϊωάννου και όλους όσοι μας στήριξαν στη φετινή μας προσπάθεια. Ήταν πάντα δίπλα μας και δεν μας έλειψε τίποτα. Σας ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας…».

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας