Γενικά

Το εμβόλιο και τα… λέπια του! Αιδώς!

………………………

Δημοσίευμα αθηναϊκής εφημερίδας μάς άφησε άφωνους καθώς διαβάσαμε: “Το δέρμα των εμβολιασμένων ανθρώπων θα γεμίσει με λέπια, όπως των ψαριών”!

Σεβόμαστε το δικαίωμα του κάθε πολίτη να θέλει ή να μη θέλει να εμβολιαστεί. Είναι θεμιτό. Σεβόμαστε και τις κάθε είδους επιφυλάξεις ή και το φόβο για πιθανές και υπαρκτές κάποιες φορές  παρενέργειες.

Αλλά από το σημείο αυτό μέχρι την προειδοποίηση της εφημερίδας, ως θέσφατο, πως όσοι εμβολιαστούν θα βγάλουν… λέπια, όπως των ψαριών, η απόσταση είναι τεράστια!

Ούτε ως κακόγουστο αστείο κάτι τέτοιο δεν μπορεί να σταθεί! Γιατί απευθύνεται σε απλούς ανθρώπους, ίσως και μεγάλης ηλικίας, που περνάει σαν μήνυμα από στόμα σε στόμα με τη φράση “το είπε και η εφημερίδα!”

Όσοι υποστηρίζουν τον εμβολιασμό έχουν τα δικά τους όπλα να  υποστηρίξουν την άποψή τους. Επιστημονικές έρευνες, εκατόμβες νεκρών,  που  φτάνουν τις εννιά χιλιάδες συνολικά, αλλά και αφόρητη πίεση στα νοσοκομεία από νοσούντες και διασωληνωμένους, και μάλιστα εκτός ΜΕΘ σε απλούς θαλάμους!

Και οι αντιεμβολιαστές πάλι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα δικά τους επιχειρήματα.  Σεβαστά, όταν βασίζονται στην κοινή λογική.

Αλλά τα περί “ψαριών” και “λεπιών” δεν είναι απλά αστεία επιχειρήματα, είναι επικίνδυνα! Τόσο επικίνδυνα που μας ξαναγυρίζουν στο Μεσαίωνα. Αιδώς!

far

 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας