Αγροτικά Τοπικά

ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας: Πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη με θέμα: “Νέα ΚΑΠ -Ταμείο Ανάκαμψης και Συνεργατισμός”

———-

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 28/3 τηλεδιάσκεψη που οργάνωσε η βουλευτής κ. Φρόσω Καρασαρλίδου και η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία  Ημαθίας, για τα αγροτικά ζητήματα με θέμα:

“Νέα ΚΑΠ -Ταμείο Ανάκαμψης και Συνεργατισμός”.

Εισηγητές εκ μέρους της κεντρικής πολιτικής  του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. ήταν: ο Σταύρος Αραχωβίτης πρ.Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, η  Ολυμπία Τελιγιορίδου πρ. Υφυπουργός  Αγροτικής Ανάπτυξης και ο Φάνης Κουρεμπές Συντονιστής του Αγροτικού Τμήματος του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι της Κοινοπραξίας Α.Σ και Αγροτικοί  Συνεταιρισμοί , Αγροτικοί Σύλλογοι, Οινοποιοί , Εξαγωγείς , Αγρότες και ιδιώτες  επιχειρηματίες .

Τονίσθηκαν τα επίκαιρα προβλήματα των αγροτών, η νέα ΚΑΠ, τα ιστορικά δικαιώματα, η πράσινη μετάβαση, οι επιλαχόντες για τα Σχέδια Βελτίωσης. Έγινε ενδελεχής αναφορά στους νέους αγρότες,  αλλά και  στο ρώσικο εμπάργκο, στις χαμηλές τιμές,  στην έλλειψη  κάλυψης από τον ΕΛΓΑ των φυσικών καταστροφών σε όλα τα στάδια της παράγωγης, όπως και θεσμικά διαρθρωτικά ζητήματα του κλάδου.

Η βουλευτής κ. Καρασαρλίδου στάθηκε ιδιαίτερα στην Μάυρη Αγορά, στο Ταμείο Ανάκαμψης στην  αναδιάρθρωση της Ροδακινιάς και στην Αξιοποίηση της  αγοράς  της Κουλούρας. Επίσης,

στη στρατηγική αξιοποίηση του Λιμανιού και της Θεσσαλονίκης σαν μεταφορικό κέντρο και AGRO Logistic.

Η συζήτηση μεταδόθηκε ζωντανά από την σελίδα της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας. https://www.facebook.com/syriza.imathia και την παρακολούθησαν περισσότεροι από τέσσερις χιλιάδες συμπολίτες μας.

Γραφείο τύπου

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ.  Ημαθίας.

banner-article

Ροη ειδήσεων