Βέροια

Μετά από 20 χρόνια μαχόμενης ιατρικής η Βασιλική Καραδήμου αποχαιρετά το ΕΣΥ – Το αποχαιρετιστήριο μήνυμα

……………………………………..

Η ακτινοδιαγνώστρια  Βασιλική Καραδήμου, γνωστή για την προσφορά της  στην πόλη της Βέροιας μέσα από τον αγώνα που έκανε με πάθος, συνεργαζόμενη με συναδέλφους της, σε καμπάνιες  εναντίον του καρκίνου του μαστού, αποχαιρετά το Εθνικό Σύστημα Υγείας, από τις επάλξεις του οποίου αγωνίστηκε για 20 συνεχόμενα χρόνια.

Το κείμενο του αποχαιρετισμού και το βίντεο, τα οποία συνοδεύουν την αποχώρησή της, διακρίνονται για τη συναισθηματική αντιμετώπιση του γεγονότος, που αποδεικνύει τη βαθιά ανθρώπινη πλευρά της γιατρού, αλλά ταυτόχρονα και την καταγραφή μιας πορείας, που πραγματικά έδωσε το στίγμα της μαχόμενης ιατρικής, και η οποία ζητά τους συνεχιστές της.

Η Φαρέτρα τής εύχεται και στις νέες της επιλογές να συνεχίσει να προσφέρει ακούραστη τον εαυτό της στους ασθενείς της με την ίδια ικανοποίηση που της έδινε αυτή η στάση ζωής μέχρι τώρα.
.
far

………………………………………….
.
Ήτανε μια φορά κι έναν καιρό
2001 – 2021

Κι όμως περάσανε 20 χρόνια. Απίστευτο! 20 χρόνια εργασίας και προσφοράς στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Επί 20 συναπτά έτη είχα τη χαρά και την τιμή να υπηρετήσω το Ε.Σ.Υ., στα καλά και στα άσχημά του. Είχα την ευκαιρία να ειδικευθώ , να εξειδικευθώ, να εργασθώ και να συμπορευθώ με αξιόλογους δασκάλους και συναδέλφους. Υπηρέτησα άοκνα κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες στηρίζοντας το Ε.Σ.Υ., ίσως στις πιο «μαύρες» του περιόδους (οικονομική κρίση, πανδημία).

Ανέλαβα ευθύνες που πιθανώς δεν μου αναλογούσαν. Μετά από 20 χρόνια όμως μπορώ να πω πως αισθάνομαι περήφανη για το έργο που αφήνω πίσω μου.
Τη «Γέννηση» του Τμήματος Απεικόνισης Μαστού του Γ.Ν. Κατερίνης και την «Αναγέννηση» του Ακτινολογικού Εργαστηρίου του Κ.Υ. Βέροιας.
Τα τελευταία 6 χρόνια στο Ακτινολογικο Εργαστήριο του Κ.Υ. Βέροιας ( με ανθρώπινο δυναμικό που αποτελείται από μία Ιατρό και δύο Τεχνολόγους Ακτινολόγους) εργαστήκαμε σκληρά και με συγκεκριμένο όραμα.

1) Στόχος μας ήταν η εύρυθμη λειτουργία του Εργαστηρίου (Τμήμα Μαστογραφίας, Υπερηχοτομογραφίας και Κλασσικής Ακτινολογίας) απορροφώντας, όπως αποδείχθηκε, μεγάλο όγκο εξετάσεων.
2) Ενδιαφερθήκαμε για την αναβάθμιση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού του Τμήματος. Εν μέρει τα καταφέραμε, ενώ έχει δρομολογηθεί η πλήρης ψηφιακή αντικατάσταση των μηχανημάτων και η προσθήκη νέων.
3) Καλλιεργήσαμε το πνεύμα του εθελοντισμού διενεργώντας αρκετές φορές μαστογραφίες και υπερήχους σε ευπαθείς ομάδες γυναικών του Δήμου Βέροιας.
4) Στόχος μας ήταν η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των γυναικών μας, για το φλέγον θέμα του καρκίνου του μαστού, και όχι μόνο.
5) Είχαμε τη χαρά και την τιμή να συνεργαστούμε με όλους σχεδόν τους φορείς της περιοχής μας και να δημιουργήσουμε παράδοση σε ό,τι αφορά την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού.

Επειδή βέβαια όλες οι καλές προσπάθειες είναι ομαδικές, καταφέραμε να δημιουργήσουμε μια πάρα πολύ καλή ομάδα . Με το βλέμμα μας στραμμένο στη γυναίκα και ενάντια στον Καρκίνο του Μαστού στόχος μας κοινός και ένας μόνο, να κυκλοφορούν όσο το δυνατόν λιγότερες γυναίκες με καρκίνο του μαστού στη Βέροια!!!

Όμως κάπου εδώ σταματάει η δική μου διαδρομή.
Όλα τα όμορφα και ενδιαφέροντα ταξίδια έχουν πάντα ένα τέλος, το σημείο άφιξης. Φτάσαμε λοιπόν.
Μετά από 20 χρόνια θητείας αποφάσισα να υποβάλλω την παραίτησή μου από το Ε.Σ.Υ. για προσωπικούς λόγους.

Πριν αποχωρήσω όμως, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλους εκείνους που μας στήριξαν και συνεργάστηκαν μαζί μας όλα αυτά τα χρόνια και συγκεκριμένα:

Την Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας, τον Δήμο Βέροιας, την Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης & Καμπανίας, τους Βουλευτές του Νομού ανά τα έτη, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας, την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία Παράρτημα Βέροιας, τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Βέροιας – Ημαθίας «Άγιος Παρθένιος», τον Εμπορικό Σύλλογο Βέροιας, το Μουσικό Σχολείο Βέροιας και φυσικά τον Ιατρικό Σύλλογο Ημαθίας και τον πρόεδρό του κ.Διαμαντόπουλο για την πολυετή και συνεχόμενη στήριξή του

Ευχαριστώ εκ βαθέων τον ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο της περιοχής μας , χωρίς τη συμπαράσταση των οποίων τίποτα δεν θα ήταν ίδιο (Verianet, 24oresimathia, Λαός – laosnews – ΑΚΟΥ 99,6 FM, Faretra, Πληροφοριοδότης, Βεροιώτης, InVeria, ΕΤ3, Dion TV, κ.ά.)

Ευχαριστώ τους Υπεύθυνους Συντονισμού Επιστημονικής Λειτουργίας του Κ.Υ. Βέροιας, κ. Θεοδωρίδη και κ. Χατζή, καθώς και όλο το Ιατρικό, Παραϊατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό, όπως και μεγάλο μέρος των Ιδιωτών Ιατρών της Βέροιας για την άριστη συνεργασία.

Ιδιαίτερα όμως οφείλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου, την κ. Μ. Κοντογιάννη και τον κ. Χ.Στόικο, Τεχνολόγους Ακτινολόγους, για την άψογη συνεργασία και την προσφορά τους. Να τους ευχηθώ καλή συνέχεια και να παραμείνουν το ίδιο δημιουργικοί.

Θα ήθελα βεβαίως να ευχηθώ καλή αρχή και δημιουργική θητεία στον Ιατρό που θα αναλάβει το Ακτινολογικό Τμήμα του Κ.Υ. Βέροιας.

Τέλος ευχαριστώ από καρδιάς όλους και όλες εσάς για την εμπιστοσύνη που δείξατε και την τιμή που μου κάνατε να ζήσω αυτό το συναρπαστικό ταξίδι των τελευταίων ετών υπηρετώντας το λαό της Βέροιας.

Εύχομαι να βοήθησα…
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Βασιλική Καραδήμου
Iατρός Ακτινοδιαγνώστης.
Πρώην Υπεύθυνη Ακτινολογικού Εργαστηρίου Κ.Υ Βέροιας.

——————————-

 
banner-article

Ροη ειδήσεων