Κορωνοϊός Παιδεία

Αθηνά Λινού: Να προσληφθούν εκπαιδευτικοί για να ανοίξουν τα σχολεία

————

«Ο αριθμός των κρουσμάτων είναι συνάρτηση του αριθμού των τεστ, αυτό που μετράει είναι ο δείκτης θετικότητας, ο οποίος είναι σταθερά υψηλός και αυτό είναι ανησυχητικό», τόνισε η καθηγήτρια επιδημιολογίας της ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών, Αθηνά Λινού, μιλώντας για την πορεία της πανδημίας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».

«Καταλήγουμε στην καραντίνα αλλά πριν από αυτό θα έπρεπε να είχαμε πάρει όλα τα άλλα μέτρα που δεν παίρνουμε» σχολίασε η καθηγήτρια και εξήγησε πως στα μέτρα αυτά θα έπρεπε να είναι η αποστασιοποίηση των παιδιών στα σχολεία, καθώς σύμφωνα με νέες μελέτες τα παιδιά μεταδίδουν τον ιό όσο και οι ενήλικες.

«Για να ανοίξουν τα σχολεία, θα πρέπει να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών, ώστε να λειτουργούν και πρωί και απόγευμα», υπογράμμισε.

«Η λύση δεν μπορεί να είναι η τελική λύση, το συνολικό, δηλαδή, κλείσιμο», τόνισε.

Από την πλευρά του ο αντιπρύτανης ΑΠΘ, Στράτος Στυλιανίδης υποστήριξε ότι με βάση τα λύματα υπάρχει μια σταθεροποίηση στον αριθμό των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη. Για τη βδομάδα που διανύουμε, τα αποτελέσματα θα είναι έτοιμα το βράδυ.

Η προσπάθεια που γίνεται στη Θεσσαλονίκη, δήλωσε, είναι να υπάρχουν δείγματα από περισσότερα σημεία της πόλης. «Η διαδικασία έχει ξεκινήσει και σε αυτήν πρέπει να επενδύσει η ελληνική κοινωνία», κατέληξε.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας