Απόψεις Πολιτική Υγεία

“KKE: Θωράκιση του ΕΣΥ αντί για σκληρότερα περιοριστικά μέτρα” γράφει η Μαρία Μητσοπούλου

Θωράκιση του δημόσιου συστήματος Υγείας, αντί για ακόμη πιο σκληρά περιοριστικά μέτρα, ζήτησε ο Δημήτρης Κουτσούμπας το μεσημέρι της Τρίτης, ενόσω  φούντωναν οι διαρροές ότι είχε κλειδώσει το νέο σκληρό λοκντάουν, για το οποίο θα έκανε ανακοινώσεις το ίδιο απόγευμα ο πρωθυπουργός. Ειδικότερα ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ κάλεσε την κυβέρνηση να κάνει πράξη εδώ και τώρα τα αιτήματα της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών.
.

Με αυτό τον τρόπο ο γενικός γραμματέας θέλησε να αναδείξει τις θέσεις των νοσοκομειακών γιατρών όπως τις εξέφρασαν σε ανοιχτή επιστολή τους στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Υγείας και να εκφράσει και τη στήριξη στην Ομοσπονδία, η πρόεδρος της οποίας, Αφροδίτη Ρέτζιου, κλήθηκε στην Αστυνομία προκειμένου να καταθέσει ανωμοτί σε προκαταρκτική εξέταση για παραβίαση του νόμου για τις διαδηλώσεις στις 24 Σεπτεμβρίου του 2020. Ενέργεια που εκλαμβάνεται από τον Περισσό ως απόπειρα φίμωσης των συνδικαλιστών γιατρών, που όλο το προηγούμενο διάστημα έχουν αναδείξει τα προβλήματα στο δημόσιο σύστημα Υγείας εν μέσω πανδημίας και προβάλλουν διεκδικήσεις.

«Αντί, λοιπόν, η κυβέρνηση να απειλεί, να φοβερίζει και τελικά να επιβάλει στον λαό νέα σκληρά περιοριστικά μέτρα, ας κάνει επιτέλους τα αυτονόητα, αυτά που απαιτούν οι νοσοκομειακοί γιατροί, τους οποίους όχι μόνο αγνοεί, αλλά επιχειρεί και να τους φιμώσει!» ανέφερε στη δήλωσή του ο Δ. Κουτσούμπας.

Πρόσθεσε πως  «κανένα σκληρό λοκντάουν δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη θωράκιση του δημόσιου συστήματος Υγείας». Σύμφωνα με τον ίδιο, για τη θωράκιση του ΕΣΥ απαιτούνται «άμεσες προσλήψεις στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας, μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στα μέσα μεταφοράς, καθώς και θωράκιση όλου του πληθυσμού με γρήγορες διαδικασίες εμβολιασμού, θέτοντας στη διάθεση της χώρας όλα τα εμβόλια που υπάρχουν διεθνώς».

Σε κάθε περίπτωση ο Περισσός επιρρίπτει τις ευθύνες για την εξάπλωση της πανδημίας στην κυβέρνηση: «Η ανησυχητική εξάπλωση της πανδημίας, ιδιαίτερα στην Αττική και στη Νότια Ελλάδα, έχει την υπογραφή της κυβέρνησης» υπογραμμίζεται στην παραπάνω δήλωση.

Σε αυτό το πλαίσιο, το ΚΚΕ χαρακτήρισε «πρόκληση» και την προώθηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας μέσα στις συνθήκες της πανδημίας. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης ζήτησε την απόσυρση του νομοσχεδίου μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής λέγοντας πως «είναι πρόκληση να μην έχει ο λαός το δικαίωμα να πει τη γνώμη του, να διαμαρτυρηθεί και να διαδηλώσει» και πως «είναι ανήθικο αυτό που κάνει η κυβέρνηση».

 topontiki

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας