Κοινωνία Παιδεία

Μαζικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο κατά του νομοσχεδίου Κεραμέως

———–

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα (καθηγητές, πρυτάνεις, φοιτητές και μαθητές) το νομοσχέδιο Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη, το οποίο τίθεται προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Μαζική ήταν η συμμετοχή φοιτητών, μαθητών, εκπαιδευτικών και συλλόγων γονέων στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας.  Ανάλογες κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν και σε Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Από τη δική τους μεριά, ΟΛΜΕ και ΔΟΕ χαρακτηρίζουν το νομοσχέδιο «αντιεκπαιδευτικό» και επικρίνουν την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για «αυταρχισμό», «αδιαφορία για την εκπαιδευτική πραγματικότητα» και «αυθαιρεσία στη λήψη αποφάσεων».

 «Η κυβέρνηση, εν μέσω πανδημίας και καραντίνας, και παρά τη γενικευμένη απόρριψη των μέτρων από το εκπαιδευτικό κίνημα, επιχειρεί να ψηφίσει ένα ακόμα απαράδεκτο νομοσχέδιο, χωρίς κανέναν διάλογο με τους εμπλεκόμενους στην εκπαιδευτική διαδικασία», τονίζει η ΟΛΜΕ.

Επιπλέον, από τη μεριά της, η ΔΟΕ κατηγορεί την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και για «ανεύθυνη και επικίνδυνη διαχείριση με την απουσία λήψης οποιουδήποτε μέτρου για την προστασία της υγείας και της ζωής εκπαιδευτικών μαθητών και μαθητριών» και προσθέτει: «Δεν μπορούμε και δεν θα κάνουμε πίσω».

 tvxs.gr

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας