Γενικά

Αεροσκάφος-Ζαγόρι: Άκαρπες οι έρευνες – Καθηλωμένο λόγω κακοκαιρίας το Super Puma

———–

Άκαρπες παραμένουν μέχρι το βράδυ της Κυριακής οι έρευνες για τον εντοπισμό του εκπαιδευτικού πολιτικού αεροσκάφους, του οποίου τα ίχνη έχουν χαθεί από νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής στην περιοχή των Ζαγοροχωρίων Ιωαννίνων.

Οι χερσαίες δυνάμεις αποσύρθηκαν με την έλευση της νύχτας, ενώ το Super Puma που θα πραγματοποιούσε νυχτερινές πτήσεις για έρευνα και διάσωση παρέμεινε καθηλωμένο λόγω των καιρικών συνθηκών. Το Super Puma αναμένεται να φτάσει τη Δευτέρα στην περιοχή και να συνδράμει στις έρευνες, οι οποίες αναμένεται να ξεκινήσουν τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Σημειώνεται ότι το στίγμα του αεροσκάφους χάθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στο ύψος της Δρακόλιμνης κοντά στο χωριό Μηλιωτάδες Ζαγορίου, σε απόσταση 5-7 μίλια βορειοανατολικά από την πόλη των Ιωαννίνων.

Προτού σταματήσουν οι έρευνες για την Κυριακή, δυνάμεις της ΕΜΑΚ «χτένισαν» ορισμένα εξαιρετικά δύσβατα σημεία, που σύμφωνα με μαρτυρίες είχαν θεωρηθεί ως πιθανά για την πτώση του αεροσκάφους.

Οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή την Κυριακή ήταν δυσμενείς με χαμηλή νέφωση και βροχόπτωση.

Βίντεο και φωτογραφία-ντοκουμέντο: Η απογείωση του αεροσκάφους που κατέπεσε στο Ζαγόρι

Σημειώνεται ότι κατά την απογείωσή του το εκπαιδευτικό διθέσιο αεροσκάφος που κατέπεσε στο Ζαγόρι καταγράφηκε αμυδρά σε κάμερα.

Τις φωτογραφίες του αεροσκάφους που απογειώθηκε από το αεροδρόμιο «Φίλιππος» της Κοζάνης εξασφάλισε το kozanimedia.gr, από τον κ. Γιώργο Σταμάτη.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας