Εκδηλώσεις Κοινωνία

Θεσσαλονίκη – Δικηγόροι: Συγκέντρωση στα Δικαστήρια την Πέμπτη 12/11 για τη λήψη μέτρων προστασίας και στήριξης του κλάδου

Φωτο αρχείου

Συγκέντρωση έξω από τα Δικαστήρια διοργανώνει την Πέμπτη 12 Νοέμβρη στις 12 το μεσημέρι, η Επιτροπή Αγώνα Μισθωτών και Αυτοαπασχολουμένων Δικηγόρων με μικρά και μεσαία εισοδήματα, στη Θεσσαλονίκη με σύνθημα: «Δεν μένουμε μόνοι, δεν είμαστε βουβοί, φωνάζουμε δυνατά κάτω από τις μάσκες!».

Καταγγέλλει την κυβέρνηση που παρότι πέρασαν 7 μήνες από το πρώτο κύμα της πανδημίας, αντί να φροντίσει να θωρακίσει το ΕΣΥ προσλαμβάνοντας γιατρούς και νοσηλευτές, αντί να φροντίσει για μέτρα ασφαλείας σε χώρους δουλειάς και ΜΜΜ, πυκνώνοντας π.χ. τα δρομολόγια, αντί να φροντίσει να αραιώσει τις σχολικές αίθουσες με την πρόσληψη καθηγητών και δασκάλων, φρόντισε μόνο να εγκαταλείψει το λαό στη μοίρα του, ανοίγοντας τα σύνορα ανεξέλεγκτα το καλοκαίρι, αυξάνοντας την πληρότητα σε πλοία και αεροπλάνα, ψηφίζοντας νόμο για μεγαλύτερες σχολικές αίθουσες και σημειώνει πως «η ντροπή είναι δική τους αλλά η ζωή είναι δική μας!».

Αναφέρει ακόμα πως «από την άλλη, η πλειοψηφία των Δικηγορικών Συλλόγων και η Ολομέλεια των Προέδρων αποδεικνύουν για ακόμη μια φορά πως δεν έχουν καμιά σχέση με τα συμφέροντα της μεγάλης μάζας των δικηγόρων! Αντί να διεκδικούν μέτρα για την προστασία μας και την απαλλαγή από εισφορές, φόρους, δόσεις ρυθμίσεων κτλ, όλη τους η έννοια είναι να κρατήσουν ανοιχτά τα δικαστήρια, παρέχοντας δικαιολογία στην κυβέρνηση να μην χορηγήσει επίδομα στήριξης στους δικηγόρους ούτε τώρα! Να κρατήσουν ανοικτά τα δικαστήρια ώστε οι μεγαλοδικηγόροι και οι πελάτες τους, τράπεζες, κατασκευαστικές κτλ να μπορούν να συνεχίσουν απρόσκοπτα τη λειτουργία τους, ενώ οι μισθωτοί κι οι μικρομεσαίοι, δηλ. οι “πελάτες” των περισσότερων δικηγόρων, στενάζουν οικονομικά και δεν έχουν καμιά διάθεση ούτε δυνατότητα ν’ απευθυνθούν στην προστασία της δικαιοσύνης!».

Η Επιτροπή απαιτεί:

Να ληφθούν μέτρα, με προσλήψεις υπαλλήλων, διορισμούς δικαστών, αναβάθμιση των δικαστικών κτιρίων ώστε να προετοιμαστεί η ασφαλής επιστροφή μας στα Δικαστήρια μετά την άρση των μέτρων αποκλεισμού

Άμεσες προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού προσωπικού σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, στελέχωση των ΜΕΘ και επίταξη των δομών του ιδιωτικού συστήματος Υγείας.

Να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των δικαστικών υπαλλήλων, των έμμισθων συναδέλφων και όλων των μισθωτών και ασκούμενων δικηγόρων που εργάζονται ως “συνεργάτες” σε μεγαλογραφεία και δικηγορικές εταιρείες, με πρόσθετες άδειες, με πλήρεις αποδοχές και ασφάλιση:

– Σε όσους εργαζόμενους και συναδέλφους νοσούν.

– Σε όσους εργαζόμενους και συναδέλφους αναγκάζονται να απέχουν από την εργασία τους, λόγω των έκτακτων μέτρων πρόληψης.

– Σε όσους καλούνται να αναλάβουν τη φροντίδα άρρωστου παιδιού ή ηλικιωμένου μέλους της οικογένειάς τους.

– Σε όσους καλούνται να παραμείνουν με τα παιδιά τους στο σπίτι, εξαιτίας του προληπτικού κλεισίματος των σχολείων.

Καμία σκέψη για επιβολή “τηλεργασίας” ή άλλων παρόμοιων μορφών από την εργοδοσία των μεγαλογραφείων και των δικηγορικών εταιρειών.

Άμεσες προσλήψεις και κάλυψη όλων των κενών θέσεων των δικαστικών υπαλλήλων, με μόνιμο προσωπικό.

Το συνολικό κόστος να το αναλάβει το ίδιο το κράτος, οι εργοδότες των μεγαλογραφείων και των δικηγορικών εταιρειών και όχι οι εργαζόμενοι, μισθωτοί στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, ή οι αυτοαπασχολούμενοι δικηγόροι με τα χαμηλότερα εισοδήματα, οι οποίοι χρειάζεται να προστατευθούν με μια σειρά μέτρα:

1) Μηδενικές ασφαλιστικές εισφορές για όλο το διάστημα που θα διαρκέσουν τα έκτακτα μέτρα.

Αναστολή καταβολής ΦΠΑ και φόρου εισοδήματος

Αναστολή καταβολής των δόσεων ρυθμίσεων προς ασφαλιστικά ταμεία και εφορίες για όσο διαρκέσουν τα μέτρα, με αντίστοιχη παράταση της ρύθμισης και χωρίς αυτή να χάνεται.

2) Αποζημιώσεις στους μισθωτούς και δικηγόρους με μπλοκάκι, στους “συνεργάτες” ύψους 800€ μηνιαίως και στους ασκούμενους ύψους 534 € το μήνα από τον εργοδότη και το κράτος.

3) Καμία απόλυση συναδέλφου μισθωτού, εμμίσθου, με μπλοκάκι κλπ κατά τη διάρκεια των έκτακτων μέτρων.

4) Αποζημίωση στους αυτοαπασχολούμενους με εισόδημα κάτω από 20.000€, ύψους 1.200€ το μήνα.

5) Θέσπιση τώρα του αφορολόγητου ορίου των 20.000€ για όλους τους αυτοαπασχολούμενους και μισθωτούς δικηγόρους.

Αξιοποίηση του κονδυλίου αλληλεγγύης που καταβάλουμε μέσω ΟΑΕΔ.

Ειδικά επιδόματα σε όσους νοσήσουν.

Να σταματήσουν αμέσως οι πλειστηριασμοί κύριας κατοικίας, οι διακοπές σε ηλεκτρικό ρεύμα και νερό, λόγω των χρεών των λαϊκών νοικοκυριών».

902.gr

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας