Γενικά

Κορωνοϊός: Κατέληξαν 7 ακόμη ασθενείς – Στους 497 οι νεκροί

Επτά συνάνθρωποι μας άφησαν την τελευταία τους πνοή τις τελευταίες ώρες από επιπλοκές του κορωνοϊού στην Ελλάδα ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών από κορωνοϊό σε 497.

Συναγερμός για κρούσματα κορωνοϊού σε γηροκομείο στη Γλυφάδα – Υπάλληλος «έφερε» τον ιό

Στο μεταξύ, συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές της χώρας, καθώς κρούσματα κορωνοϊού έχουν εντοπιστεί στο γηροκομείο η «Μεγαλόχαρη» στη Γλυφάδα.

Σε ακόμα ένα γηροκομείο εμφανίστηκαν κρούσματα του νέου κορονοϊού, αυτή τη φορά στη Γλυφάδα με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ηλικιωμένοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, πρόκειται για 5 μολύνσεις από την Covid-19.

Προβληματισμό προκαλεί ότι και η νέα αυτή υπόθεση αναδεικνύει την απουσία ειδικής μέριμνας από την πολιτεία για τις ιδιαίτερα ευαίσθητες δομές, με κλειστούς πληθυσμούς, όπως είναι οι οίκοι ευγηρίας, ενώ σοβαρές είναι οι καταγγελίες για το γηροκομείο, με τη διοίκηση του γηροκομείου να αναφέρει πως ο ασθενής “0” ήταν μια εργαζόμενη που μετέφερε τον ιό στους τρόφιμους και η οποία είχε συμπτώματα.

Όπως αναφέρεται, η υπάλληλος του γηροκομείου άφησε τον άνθρωπο που φέρνει το ψωμί να μπει μέσα το πρωί του Σαββάτου (17/10) χωρίς η ίδια να φορά μάσκα και γάντια, και ενώ ήδη ήξερε πως στο γηροκομείο υπάρχουν κρούσματα κορωνοϊού.

banner-article

Ροη ειδήσεων