Ο Βησσαρίων Γκεκόπουλος και τα πορτρέτα του

Ο Βησσαρίων Γκεκόπουλος, πάντα σεμνός και αθόρυβος, δίνει δείγματα τα τελευταία χρόνια μιας δουλειάς, που επικεντρώνεται ιδιαίτερα στον ψυχισμό των πορτρέτων του.

Χωρίς να εγκαταλείπει άλλα θέματα, όπως τα τοπία του, με παιχνίδια χρωμάτων που αποπνέουν ένα αρμονικό δέσιμο, ακόμη και μέσα από τις αντιθέσεις τους, είναι ολοφάνερο πως οι προσωπογραφίες του, ακόμη και οι αυτοπροσωπογραφίες, τον βασανίζουν συνεχώς, καθώς προσπαθεί να αποτυπώσει χαρακτήρες αλλά και συναισθήματα μέσα από τη δική του καλλιτεχνική κατάθεση.

Έτσι, πρόσωπα γυναικεία, άλλα γοητευτικά και μοιραία κι άλλα γεμάτα αθωότητα, προβάλλουν πάνω στον καμβά του πλάι σε αντρικά, με σημείο αναφοράς πάντα το βλέμμα, καθρέφτη του εσωτερικού κόσμου των μοντέλων του.

Μερικά από τα τελευταία έργα του, που παραθέτει η Φαρέτρα, αποδεικνύουν την πορεία και την ωριμότητα των τελευταίων χρόνων.

Δήμητρα Σμυρνή

Παλιότερη συνέντευξη του Βησσαρίωνα Γκεκόπουλου στη Φαρέτρα μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ

Συντάκτης

1 Comment

  1. vissarion g
    Οκτώβριος 06, 13:05 Reply
    Ευχαριστώ πολύ την ηλεκτρονική εφημερίδα faretra.info, για την παρουσίαση που αφορά στην ζωγραφική μου και σε μένα προσωπικά και ιδιαίτερα την εξαίρετη φιλόλογο Δήμητρα Σμυρνή, που συνέταξε το ουσιαστικό , μεστό αλλά και κολακευτικό για μένα κείμενο, καθώς επίσης και για την επιλογή των ζωγραφικών έργων.

Leave a Reply

Ειδήσεις με Διάρκεια