Θεσσαλονίκη - Συντονιστικό Μαθητών: Η συνέχεια των αγωνιστικών κινητοποιήσεων

Κάτω από τη μάσκα έχουμε φωνή μόρφωση υγεία για κάθε μαθητή!

Τη Τετάρτη 23/9 το παραπάνω σύνθημα ακούστηκε μαζικά, μαχητικά, από εκατοντάδες μαθητές στη μεγάλη μαθητική πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην οποία συμμετείχαν μαθητές από δεκάδες σχολεία της περιοχής μας! Η μεγάλη μαθητική πορεία που πραγματοποιήθηκε στους δρόμους της πόλης με τη συμμετοχή μαθητών από όλη τη περιοχή μας, ήρθε ως συνέχεια των πολύμορφων κινητοποιήσεων και καταλήψεων των προηγούμενων ημερών που συνεχίζονται ακόμη. Οι μαθητές βγήκαμε σήμερα στους δρόμους, ενώσαμε τη φωνή μας αναδεικνύοντας τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στα σχολεία μας εν μέσω πανδημίας! Αποδείξαμε ότι όταν έχουμε το δίκιο με το μέρος μας και είμαστε όλοι μαζί μπορούμε να σπάμε και τη συκοφαντία και τη τρομοκρατία. Τώρα είναι, λοιπόν, που χρειάζεται να συντονίσουμε τη δράση μας, να οργανώσουμε από κοινού την συνέχεια του αγώνα μας για να φτάσει η φωνή μας παντού!

-Προχωράμε σε εκλογές 5μελών και 15μελών στα σχολεία μας, ώστε να αναδείξουμε αγωνιστικά μαθητικά συμβούλια που θα οργανώνουν των αγώνα και τις διεκδικήσεις των μαθητών!

-Συνεχίζουμε τη δράση μας με άλλες μορφές! Ενωνόμαστε με τα σχολεία των περιοχών μας. Συνεχίζουμε την αγωνιστική μας διεκδίκηση! Πιο συγκεκριμένα:

  • Δευτέρα 28/9 στις 11:00 συγκεντρώσεις σε Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης και Δημαρχείο Καλαμαριάς.

  • Σάββατο 3/10 στις 20:00 μαθητικές συναυλίες σε Τούμπα (Πολιτιστικό Κέντρο), Εύοσμο (Πλατεία) και Καλαμαριά (πεζόδρομος).

Απαιτούμε:

  • Όριο έως 15 μαθητές ανά τμήμα

  • Άμεσες προσλήψεις καθηγητών

  • Μόνιμο προσωπικό καθαριότητας

  • Κατάργηση της Τράπεζας θεμάτων

  • Όχι κάμερες στα σχολεία μας

 ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 

 

 

Συντάκτης

Faretra.info
Faretra.info 32423 posts

Σύνταξη, επεξεργασία ύλης & ανάρτηση ειδήσεων

0 Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply

Ειδήσεις με Διάρκεια