Παιδεία Τοπικά

Το ΚΚΕ με αφορμή την επίσκεψη της Υπουργού Παιδείας σε σχολεία της Κ. Μακεδονίας  

Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας καλά θα κάνει να αφήσει τις δημόσιες σχέσεις και τις δηλώσεις εντυπώσεων και να λύσει τα εκατοντάδες προβλήματα που υπάρχουν στα σχολεία της Κεντρικής Μακεδονίας για την έναρξη της χρονιάς.

Τμήματα 27 μαθητών, νήπια που στοιβάζονται σε kibo, υπόγειες αίθουσες χωρίς παράθυρα, κενά εκπαιδευτικών, καθαρίστριες, μάσκες και αντισηπτικά που μέχρι χθες δεν είχαν φτάσει στα σχολεία, «σχολικά» λεωφορεία που μεταφέρουν στοιβαγμένους, σα σαρδέλες, μαθητές. Αυτά αποτελούν την πραγματικότητα που διαμόρφωσε και συνειδητά αποκρύπτει η κυβέρνηση.

Έστω και σήμερα, στο παρά πέντε του ανοίγματος των σχολείων να υλοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των φορέων της εκπαίδευσης. Άμεσες προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού καθαριότητας, κανένα κενό εκπαιδευτικού προσωπικού,  επαρκή χορήγηση όλων των σχολικών μονάδων με το απαραίτητο υγειονομικό υλικό, ώστε να διαμορφωθούν οι όροι για την στοιχειώδη λειτουργία των σχολείων.

Καλούμε το λαό της περιοχής να βρίσκεται σε αγωνιστική ετοιμότητα. Να μη δεχθεί να τζογάρεται η υγεία και η εκπαίδευση των παιδιών του για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Το Γραφείο Τύπου

                                  της Κ.Ο. Κεντρικής Μακεδονίας του Κ.Κ.Ε.

banner-article

Ροη ειδήσεων